Orban: "Ne luptăm cu un partid dictatorial, care foloseşte instituţiile statului!"

Prezent la congresul tinerilor liberali, Ludovic Orban a subliniat că pe liderii TNL, la fel ca şi pe cei PNL nu-i aşteaptă încă împărţiri de funcţii, ci o luptă grea cu un partid dictatorial, PSD-ul.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

PNL se luptă "cu un partid dictatorial", iar pe liberali nu-i aşteaptă încă ajungerea la guvernare, ci un lung efort şi o perioadă de muncă de-a lungul căreia trebuie să dea tot ce este mai bun, a susţinut duminică preşedintele formaţiunii, Ludovic Orban, prezent la congresul unde tinerii liberali îşi vor alege noul şef.

În discursul ţinut de la tribuna congresului TNL, Orban i-a criticat pe acei membri ai PNL care sunt numiţi în Guvernul Tudose, dar care fac parte din staff-ul evenimentului, precum şi pe cei care sunt plini de zel în campaniile interne dar nu riscă nimic când vine vorba de bătălii exterioare, relatează Agerpres.

"Voi sunteţi colegii mei, voi sunteţi partenerii mei în PNL, voi sunteţi prezentul PNL şi viitorul PNL. Dar nu-mi place ca membrii TNL să fie radiaţi din calitatea de membru al PNL, după ce au muncit la zeci şi sute de campanii. Nu-mi place ca unii să-şi facă campanie electorală victimizându-se, nu-mi place ca alţii să-şi facă campanie electorală dând pe surse informaţii neadevărate şi atacând PNL şi pe preşedintele PNL cu informaţii care nu au absolut niciun fel de temei. De asemenea, nu-mi place ca membri ai PNL să fie numiţi în Guvernul Tudose şi, mai ales, membri care sunt membri în comisia de organizare a congresului să fie în această situaţie, să fie numiţi subsecretari de stat. De asemenea, nu-mi place ca unii să manifeste zel aici în partid, în campaniile interne, dar când e vorba de bătăliile exterioare să nu rişte nimic, să nu-şi pună pielea la bătaie şi totdeauna să considere că politica este o chestiune de sforării interne şi nicidecum o bătălie cu adversarul politic. Bătălia, dragii mei, este o bătălie cu adversarul politic asumată direct, asumându-ţi riscuri, responsabilităţi, punându-ţi în pericol firma, locul de muncă, chiar şi liniştea personală, pentru că nu ne luptăm cu un partid normal care se bate cu noi în idei, ci ne luptăm cu un partid dictatorial, care foloseşte instituţiile statului să-i lovească pe toţi aceia care au curajul să-i critice, să facă opoziţie şi să-i convingă pe oameni că nu sunt buni şi că duc ţara într-o direcţie greşită", a declarat Orban.

Liderul PNL i-a îndemnat pe liberali să-şi manifeste liber votul, adăugând că în funcţie de votul pe care-l vor da, aşa va merge organizaţia TNL şi aşa va merge şi PNL şi a subliniat că pe cei care vor conduce organizaţia nu-i aşteaptă mari avantaje şi nici guvernarea.

"Nu ne aşteaptă avantaje, nu ne aşteaptă încă împărţiri de funcţii, nu ne aşteaptă încă ajungerea la guvernare, ne aşteaptă un lung şi intens efort, ne aşteaptă o perioadă de muncă, de dăruire, o perioadă în care trebuie să dăm tot ce avem mai bun din noi pentru a reuşi să ridicăm PNL la poziţia pe care o merită şi anume poziţia de prim partid pe scena politică. PSD-ul scade, PNL creşte. Asta este realitatea. Am nevoie de voi. PNL are nevoie de voi. (...) Indiferent de cine câştigă astăzi sau cine pierde, important este să câştige TNL, iar ceea ce este important este că, începând de mâine, PNL să câştige", a declarat Orban.

Reamintim că liderii TNL s-au reunit duminică, la Palatul Parlamentului, pentru a-şi alege noua conducere. Cei trei candidaţi pentru şefia TNL sunt Mara Mareş, Radu Surugiu şi Vlad Varga.