Orban: Moţiunea de cenzură pare menită să rezolve problemele din interiorul PSD. A fost depusă cu spatele la cetăţean

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Screenshot)

Moţiunea de cenzură depusă de PSD pare mai degrabă menită să rezolve problemele din interiorul partidului decât să fie în interesul cetăţenilor, a declarat duminică premierul Ludovic Orban. În plus, liderul PNL le-a reproşat social-democraţilor că, prin demersul lor, arată că nu respectă democraţia.

“Cu trei luni înainte de alegeri, să depui o moţiune de cenzură arată faptul că nu respecţi democraţia şi că nu înţelegi că până la urmă Guvernul va fi acela pe care îl vor decide românii în cadrul alegerilor parlamentare care vor avea loc în 6 decembrie. România are nevoie de guvern. Această moţiune de cenzură a venit de nicăieri, a părut mai degrabă o moţiune de cenzură menită să rezolve problemele interne ale PSD şi a fost o moţiune de cenzură care a fost depusă cu spatele la cetăţean şi cu faţa spre interesul politic al PSD”, a precizat Orban, în timpul unei conferinţe de presă susţinute la Prefectura Gorj.

De asemenea, premierul a reiterat faptul că, din punctul de vedere al Guvernului, depunerea moţiunii de cenzură în acest moment este neconstituţională, motiv pentru care a sesizat CCR.

“Răspunsul nostru la aventura politică pornită de PSD în vacanţa parlamentară l-aţi văzut. Am sesizat Curtea Constituţională, invocând un conflict juridic de natură constituţională, prin care solicităm CCR să clarifice această problemă. Din punctul nostru de vedere, este neconstituţională depunerea unei moţiuni de cenzură în vacanţa parlamentară. De asemenea, normal că atât eu, cât şi colegii mei, discutăm cu orice parlamentar, le explicăm punctul nostru de vedere”, a adăugat Orban.

Totodată, premierul a subliniat că este nevoie de un Guvern pentru a putea fi rezolvate provocările cu care se confrunta România în prezent, printre care, începerea anului şcolar în cele mai bune condiţii, implementarea planului de relansare economică sau accesarea de fonduri UE.

“În materie de fonduri europene, Guvernul pe care îl conduc trebuie să pregătească baza negocierii pentru acordul de parteneriat pentru bugetul Uniunii Europene 2021 - 2027. Trebuie să pregătim planul naţional de rezilienţă şi recuperare, care este indispensabil pentru a putea accesa fondurile europene din cadrul facilităţii de rezilienţă şi recuperare pusă la dispoziţia statelor europene de Uniunea Europeană. Guvernul trebuie să asigure deschiderea şcolilor, începerea anului şcolar în cele mai bune condiţii. Guvernul trebuie să se ocupe de pregătirea alegerilor locale.

Guvernul implementează deja planul de relansare economică şi investiţii ‘Reclădim România’ pe care l-am prezentat public la data de 1 iulie şi la ora actuală suntem la aproape 90% din actele normative necesare pentru implementarea măsurilor din planul de investiţii şi relansare adoptate şi urmează să adoptăm şi restul de acte normative, după care urmează implementarea tuturor acestor măsuri care sunt extrem de importante pentru dezvoltarea economică a României”, a mai precizat Ludovic Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne