Orban lui Fenechiu: "Ar trebui să te autosuspenzi din partid!"

Relu Fenechiu
Relu Fenechiu (Epoch Times România)

Site-ul de investigaţii pesurse publică o înregistrare audio cu replica dată de Fenechiu colegului său de partid Ludovic Orban, care i-a cerut vineri, la întrunirea Delegaţiei Permanente a PNL la Mamaia să se autosuspende din partid.

„Ar trebui să te autosuspenzi din partid! Nu avem nimic cu tine în plan personal şi sper să nu se ajungă la o condamnare definitivă, dar ar trebui să te gândeşti ce se întâmplă şi dacă va fi invers. Vei suferi şi tu, dar şi partidul. E mai bine să te autosuspenzi acum şi dacă se va dovedi că ai fost nevinovat te vei întoarce en-fanfare!, i-a spus liberalul Ludovic Orban colegului său de partid Relu Fenechiu în şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL, conform pesurse.ro

Nedrept, crede, Fenechiu, atacul colegului sau este "nedrept", mai ales ca el de-a lungul timpului, i-a luat apărarea lui Orban, nu doar coleg de partid ci şi fost ministru de transporturi cândva:

"Să ştiţi ca şi mie mi-a fost greu ani de zile să combat faptul că în mandatul dumnealui [Orban] s-au făcut 5 km de autostradă. Şi mie mi-a fost greu sa îl ajut mai mult ca oricare de aici atunci când era acuzat de acel accident* pe care l-a făcut. Şi eu am început să am probleme atunci când am început să fac controale în minister despre activitatea miniştrilor şi a trebuit să mă opresc la un moment dat că dacă mă duceam mai jos nu era bine pentru noi, dar astea le consider chestiuni de colegialitate care nu ştiu dacă se fac atunci când suntem colegi şi vrem să fim şi în continuare.

Referitor la sentinţa primită în Dosarul Transformatorul, Relu Feenchiu susţine "că a fost executat de oamenii Monicăi Macovei" şi că tot ce a făcut, a făcut din dragoste pentru PNL. Fenechiu face apel la empatia colegilor săi, care, deşi nevinovaţi, au totuşi dosare penale în diverse stadii, cerându-le să îşi imagineze cum ar fi să nu mai poată ocupa vreodată un post adminstrativ:

"Vreau să vă mai spun odată cu toate că am avut discuţia asta de nenumărate ori, dar nu vă doresc niciodată ca Monica Macovei sa îl pună pe consilierul ei pe care l-a dat afară domnul Chiuariu de la minister să îl pună procuror şi după o săptămână să îi dea vreun dosar cu unul din dumneavoastră de aici. Vă garantez că nici unul nu aţi avea nici o şansă şi mă uit în sală şi pe câţi vă ştiu nevinovaţi sunteţi declaraţi incompatibili şi mâine –poimâine să aveţi o hotărâre definitivă şi să nu mai puteţi ocupa nici o funcţie administrativă, ştiu câţi aveţi dosare penale în diverse stadii şi că veţi ajunge pe mâna procurorilor de la ÎCCJ sau judecători ajunşi acolo din procurori.

E greu să faci politică în această ţară şi vă amintesc că nu mai sunt mulţi în PNL care să se bată cu adevărat."

În ciuda unor contestatari precum Orban, Relu Fenechiu se bucură în continuare de încrederea şi simpatia colegilor de partid. La sfârşitul lui august, cu o majoritate zdrobitoare de voturi, membrii Delegaţiei Permanente Teritoriale a PNL Iaşi i-au acordat colegului lor Fenechiu, prin vot secret, încrederea pentru ca acesta să îşi poată continuă mandatul de preşedinte al filialei.

*Pe 16 decembrie 2007, Ludovic Orban a fost implicat într-un accident de circulaţie. Orban a părăsit locul accidentului şi s-a prezentat la sediul Poliţiei abia după aproape 30 de ore, pentru care permisul i-a fost suspendat. Ludovic Orban a pierdut controlul volanului şi a intrat cu maşina într-un autoturism care se afla pe marginea drumului. La momentul respectiv, martori oculari au declarat că în accident ar fi fost acroşata o femeie care se afla pe trotuar şi că Orban ar fi plecat apoi împreună cu victima de la locul accidentului. Deşi nici victima şi părinţii acesteia, şi nici Orban nu au recunoscut incidentul, procurorii au stabilit în februarie 2008, că Ludovic Orban a lovit „uşor” o fată în timpul accidentului, însă a fost găsit nevinovat deoarece minoră lovită nu a avut nevoie de mai mult de 10 zile de îngrijiri medicale, aşa cum prevede legea.