Orban, lovitură pentru România: Şi-a suspendat oficial sprijinul pentru aderarea ţării noastre la OCDE

Ungaria şi-a suspendat oficial sprijinul acordat ţării noastre pentru aderarea la OCDE, principala organizaţie economică internaţională, unul dintre obiectivele majore de politică externă ale României.
Premierul ungar Viktor Orban.
Premierul ungar Viktor Orban. (Getty Images)

Ungaria nu va sprijini aderarea României şi Croaţiei la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) ca urmare a închiderii Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş, a anunţat, vineri, Ministerul de Externe de la Budapesta, a relatat agenţia de presă MTI, citată de Agerpres.

În cazul Croaţiei, motivul invocat de Budapesta pentru retragerea acestui sprijin este disputa privind o investiţie a societăţii ungare MOL în această ţară.

Potrivit MAE de la Budapesta, Ungaria şi-a declarat la Consiliul OCDE — care se desfăşoară vineri la Paris — intenţia de a nu sprijini intrarea României şi Croaţiei în această organizaţie.

Reamintim că Tribunalul Mureş a anulat, în primă instanţă, pe 14 iunie, înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş, în speţă existând şi un dosar instrumentat de procurorii DNA.

"Trebuie ţinut cont de faptul că orice instituţie de învăţământ din România trebuie să respecte fără excepţie legea română, aceasta nefiind aplicată discriminatoriu pe criterii etnice, religioase sau de altă natură. Condiţiile înfiinţării şi funcţionării acestui liceu reprezintă o chestiune ce ţine de resortul instanţelor române, cu ale căror decizii nu se poate interfera, conform principiului independenţei justiţiei", a transmis MAE în urma scandalului declanşat recent.

Mai multe detalii pe această temă aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe