Orban: Iordache a solicitat asistenţa Comisiei de la Veneţia

Florin Iordache, probabil zdrobit de analiza critică făcută de experţi, a solicitat Comisiei de la Veneţia asistenţă în elaborarea modificărilor pentru transpunerea în legislaţie a recomandărilor respectivului for, susţine Ludovic Orban.
Florin Iordache (Deputat PSD);
Florin Iordache (Deputat PSD); (Florin Chirilă/Epoch Times)

Fostul ministru al Justiţiei Florin Iordache - actualmente deputat pus să conducă celebra comisie pentru legile Justiţiei - ar fi solicitat Comisiei de la Veneţia asistenţă pentru transpunerea în legislaţie a recomandărilor Comisiei, a declarat duminică liderul PNL.

Potrivit lui Orban, reprezentaţii Comisiei i-ar fi spus că aşteaptă o solicitare în acest sens din partea Guvernului sau din partea conducerii Parlamentului. Iordache este preşedintele comisiei speciale din Parlament care a elaborat modificarea legilor Justiţiei şi a Codurilor Penale.

”Dnul Iordache, trebuie să ştiţi, că în plenul Comisiei de la Veneţia, probabil fiind literalmente zdrobit de analiza critică făcută de experţi, a solicitat Comisiei de la Veneţia asistenţa Comisiei în elaborarea modificărilor pentru transpunerea în legislaţie a recomandărilor Comisiei de la Veneţia. Evident că oficialii Comisiei de la Veneţia îi răspund dnului Iordache că nu este cel care instituţional poate să apeleze la Comisia de la Veneţia ca să asiste procesul de elaborare, şi i-au zis că aşteaptă solicitarea din partea Guvernului sau din partea conducerii Camerelor.

Aşteptăm ca dnul Tăriceanu şi cu dnul Dragnea, sau poate Vasilica Viorica (n.m.Dăncilă) să formuleze această solicitare. Pentru că suntem în ceasul al 12-lea, practic cele două rapoarte ale Comisiei de la Veneţia vor fi baza tuturor demersurilor ulterioare care vor fi realizate în privinţa României, atât la nivelul Comisiei Europene, Parlamentului European, Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, GRECO, şi la nivelul tuturor celorlalte entităţi în care România este parte, inclusiv atitudinii partenerului nostru strategic, SUA. Ne pasc pericole uriaşe, în cazul în care în ceasul al 12-lea nu se vor trezi aceşti indivizi, certaţi cu legea, certaţi cu democraţia şi care nu înţeleg că destinul european al României presupune un comportament în conformitate cu principiile, valorile şi regulile care sunt stabilite la nivel european”, a declarat Ludovic Orban, citat de G4Media.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne