Orban, încântat de mutarea lui Iohannis: Nu poţi să pui nişte habarnişti în fruntea acestor ministere!

Ilan Laufer e mai degrabă bun de fotomodel iar Lia Olguţa Vasilescu nu are nicio legătură cu domeniul Transporturilor, a apreciat Ludovic Orban, după ce Iohannis a refuzat să-i numească pe cei doi la Dezvoltare şi, respectiv, la Transporturi.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

LIiderul PNL, Ludovic Orban, a apreciat drept corectă decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a refuza nominalizarea lui Ilan Laufer şi a Liei Olguţa Vasilescu pentru ministerele Dezvoltării şi Transporturilor. Orban a subliniat că cele două ministere sunt extrem de importante şi nu poţi să pui în fruntea lor "nişte habarnişti".

"Este o decizie foarte corectă. Portofoliul Transporturilor şi portofoliul Dezvoltării sunt extrem de importante. De aceste ministere depinde dezvoltarea infrastructurii de transport a României atât la nivel naţional, cât şi la nivel judeţean şi local. Ministerul Dezvoltării, în plus, trebuie să asigure resursele pentru proiectele de dezvoltare locală. Nu poţi să pui nişte habarnişti care nu au avut niciodată legătură cu domeniul în fruntea acestor ministere. În ceea ce-l priveşte pe Ilan Laufer, este complet necalificat pentru postul de ministru al Dezvoltării, ca absolvent al Institutului de Educaţie şi Sport, nu are nicio pregătire care să-l recomande pentru gestiunea unui minister atât de complicat, iar Olguţa Vasilescu dă bir cu fugiţii de la Ministerul Muncii exact când în dezbaterea Parlamentului se află proiectul de lege a pensiilor, arătând prin asta eşecul clar al promisiunilor electorale făcute pensionarilor în România", a declarat Orban, marţi, pentru Agerpres.

Preşedintele PNL a mai opinat că decizia preşedintelui are în vedere complexitatea acestor ministere în fruntea cărora ar trebui să fie persoane calificate, care să aibă competenţa necesară şi expertiza gestionării domeniilor. Ori, aceste condiţii nu sunt îndeplinite nici de Ilan Laufer, "care e mai degrabă bun de fotomodel", şi nici de Lia Olguţa Vasilescu, "care nu are nicio legătură cu domeniul Transporturilor", a susţinut Orban.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a aprobat marţi noul eşalon de miniştri anunţat luni de premierul Viorica Dăncilă, după CExN al PSD, însă n-a fost de acord cu numirea în funcţie a lui Ilan Laufer şi a Olguţei Vasilescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne