Orban: În cazul suspendării cursurilor pe motiv de COVID, unul dintre părinţi primeşte 75% din salariu sprijin

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Screenshot)

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Petroşani, că Guvernul va acorda un sprijin de 75% din salariu unuia dintre parinţii elevului, pe perioada în care cursurile de la şcoala unde învaţă copilul se suspendă din cauza pandemiei de COVID-19.

"În perioada stării de urgenţă a existat o formă de sprijin a familiilor cu copii. Pe perioada în care au fost suspendate cursurile şcolare, un părinte, la alegere, a avut posibilitatea să stea acasă, într-un fel de concediu, să spun, plătindu-i-se 75% din salariul său. Şi pentru începerea şcolii vom lua o măsură similară. Măsura, în schimb, va fi flexibilă, pentru că situaţia epidemiologică fiind diferită de la localitate la localitate, ea nu va fi o măsură generală, [...] va fi o măsură locală. Dacă într-o şcoală avem cazuri şi se închide şcoala 14 zile, toţi părinţii elevilor din şcoala respectivă vor primi, pe perioada suspendării cursurilor, să zicem de 14 zile, unul dintre părinţi va primi aceeaşi formă de sprijin de 75%", a declarat şeful Executivului.

Reamintim că, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, după o întâlnire cu premierul şi mai mulţi miniştri şi secretari de stat, că noul an şcolar preuniversitar va începe pe 14 septembrie.

Totodată, preşedintele a precizat că felul în care va funcţiona fiecare unitate şcolară va fi decis local, astfel că decizia se descentralizează la nivel de judeţ. În funcţie de situaţia concretă, locală, se va decide dacă unitatea şcolară va funcţiona după scenariul verde (cu risc mic sau deloc), galben (cu risc mediu) sau după scenariul roşu care înseamnă că şcoala se închide de tot. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne