Orban îl taxează pe Vela: "Sunteţi cu ochii pe ei… Dacă numai vă uitaţi la ei, vă daţi seama că…"

Ludovic Orban - gov.ro
Ludovic Orban - gov.ro (Epoch Times România)

Premierul Ludovic Orban a avut o replică ironică, vineri, în şedinţa de Guvern, la adresa ministrului de Interne, după ce acesta i-a spus, referindu-se la clanurile de interlopi, că Poliţia e „cu ochii pe ei”. Şeful Executivului a sugerat că nu este suficient asta şi i-a solicitat ministrului de Interne ca toţi şefii de poliţie care nu iau măsuri împotriva reţelelor infracţionale să fie „schimbaţi fără niciun fel de menajamente”.

Redăm dialogul dintre premierul Orban şi ministrul Vela:

Ludovic Orban: „Să transmiteţi Poliţiei, Jandarmeriei că trebuie să intensifice lupta împotriva reţelelor infracţionale, împotriva clanurilor interlope, fără menajamente, toleranţă zero faţă de infracţionalitate”.

Marcel Vela: „Am înţeles, domnule prim-ministru, suntem cu ochii pe ei!”.

Ludovic Orban: „Sunteţi cu ochii pe ei… Dacă numai vă uitaţi la ei, vă daţi seama că… Trebuie să fiţi cu altceva pe ei. Trebuie să asiguraţi o bună colaborare cu toţi factorii instituţionali care sunt implicaţi în acest efort, atât de la cunoaşterea efectivă a grupurilor infracţionale cât şi colaborarea cu Justiţia, cu procurorii, cu instanţele, astfel încât să fim extrem de eficienţi în orice intervenţie.

Iar acolo unde sunt şefi de poliţie, şi voi puteţi cunoaşte lucrul ăsta, care nu iau măsurile împotriva acestor reţele infracţionale, trebuie schimbaţi, fără niciun fel de menajamente.”

Marcel Vela: „Am demarat mai multe controale, şi chiar la nivelul municipiului Bucureşti este trimis Corpul de Control al ministrului pentru a clarifica unele aspecte care au fost scoase în evidenţă în ultima perioadă.”

Ludovic Orban: „La nivelul secţiilor de poliţie, unde se face legătura directă, trebuie făcută o evaluare foarte serioasă. Iar aici aveţi structuri care au capacitatea de a face aceste evaluări şi de a stabili foarte clar unde sunt necesare schimbări.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne