Orban: "Guvernul Tudose este ţinut în viaţă de UDMR. Preţul este TRĂDAREA!"

Pentru a beneficia în continuare de susţinerea UDMR-ului "pentru Guvernul Terente", PSD-ul "cedează în faţa celor care refuză să sărbătorească Centenarul Marii Uniri", oferindu-le privilegii inexistente în alte ţări UE, susţine Ludovic Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Liderul PNL, Ludovic Orban, acuză o nouă sfidare la adresa românilor, din partea PSD-ului, care, pentru a-şi asigura susţinerea UDMR-ului în Parlament ar fi promis privilegii inexistente în altă ţară europeană.

Mai exact, ar fi vorba despre scăderea pragului de la 20% la 10% a numărului persoanelor aparţinând minorităţii naţionale din totalul populaţiei unei localităţi necesar pentru ca autorităţile să asigure folosirea limbii materne.

"Guvernul Tudose este ţinut în viaţă de UDMR. Ieri, UDMR a anunţat că prelungeşte protocolul de colaborare parlamentară cu PSD (adică susţinerea în Parlament a guvernului Terente). M-am întrebat care este preţul plătit de pesedişti. Am aflat răspunsul tot ieri, din Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor, unde coaliţia majoritară a votat favorabil proiectul de modificare a legii administraţiei, care coboară de la 20% la 10% pragul pentru minorităţi. Deci, preţul este TRĂDAREA. În prag de 2018, PSD cedează în faţa celor care refuză să sărbătorească Centenarul Marii Uniri şi este gata să sfideze românii acordând privilegii inexistente în vreo ţară europeană, doar ca să rămână la putere. Şi asta în timp ce guvernul Ungariei ne caută nod în papură. Opriţi-vă neruşinaţilor!", scrie, pe Facebook, Ludovic Orban.

Postarea lui Orban vine în contextul în care, ieri, Liviu Dragnea a anunţat că PSD şi ALDE vor colabora în continuare cu UDMR-ul în Parlament, urmând ca modul de cooperare să fie chiar îmbunătăţit.

Amintim în context că în zilele premergătoarea votului pe moţiunea de cenzură depusă de PSD contra propriului Guvern, potrivit presei, una dintre cerinţele UDMR-ului în schimbul susţinerii moţiunii ar fi fost exact modificarea şi completarea Legii nr.215/2001 a administraţiei publice locale, care viza scăderea de la 20% la 10% a numărului persoanelor aparţinând minorităţii naţionale din totalul populaţiei unei localităţi necesar pentru ca autorităţile să asigure folosirea limbii materne.

Finalmente, cele două partide nu s-au înţeles, la momentul respectiv unii lideri ai PSD din Ardeal luând poziţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne