Orban: Guvernul inventează noi şi noi biruri care sunt puse în spinarea celor merituoşi

Investiţiile private au scăzut semnificativ, însă acest lucru nu e o surpriză, ci o consecinţă firească a faptului că oamenii de afaceri se feresc să investească într-o ţară în care Guvernul schimbă de la o zi la alta politicile fiscal-bugetare, a acuzat şeful PNL Ludovic Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Investiţiile private au scăzut cu peste 12% în primele şase luni ale anului faţă de aceeaşi perioadă din 2016, iar dinamica este negativă în continuare, a atras atenţia duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PNL Ludovic Orban.

"Este normal ca oamenii să nu mai investească în această ţară în care Guvernul schimbă de la o zi la alta, de la o săptămână la alta politicile fiscal-bugetare, inventând noi şi noi biruri care sunt puse în spinarea celor merituoşi, în spinarea celor care creează bogăţie, creează prosperitate, creează profit şi asigura dezvoltarea societăţii", a declarat Orban, citat de Agerpres.

În acelaşi timp, şeful PNL a remarcat că şi investiţiile publice sunt la cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani.

"Dezechilibrul, deficitul balanţei comerciale a crescut cu 30% într-un an de zile. Este cea mai mare creştere care există într-un interval de timp comparat. De ce a crescut deficitul comercial? Pe de o parte, pentru că nu au crescut exporturile, datorită lipsei de competitivitate a economiei româneşti, iar pe de altă parte, pentru că a crescut artificial puterea de cumpărare", a adăugat Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne