Orban, după valul de racolări de pesedişti: Nu sunt de acord cu traseismul politic

Premierul Ludovic Orban
Premierul Ludovic Orban (Epoch Times Romania)

Aflat, vineri, într-o vizită la Timişoara, premierul Ludovic Orban a răspuns întrebărilor presei pe tema traseismului politic acceptat de PNL în ultima vreme drept metoda de a-şi „întări” efectivele partidului. Cu acest prilej, preşedintele PNL s-a pronunţat împotriva traseismului politic şi a subliniat faptul că este membru al PNL din septembrie 1990.

„În ceea ce priveşte traseismul politic, îmi cunoaşteţi punctul de vedere: nu sunt de acord cu traseismul politic. Eu sunt membru al aceluiaşi partid politic în care m-am înscris din septembrie 1990. [...] Avem o decizie a Biroului Politic Naţional privitor la cooptarea de primari. Sunt decizii care au fost luate, acum nu mai poţi întoarce lucrurile”, a precizat Ludovic Orban.

Şeful liberalilor s-a declarat deranjat de faptul că presa „arată cu degetul” doar către PNL în această privinţă, argumentând că în toate partidele a fost înregistrat fenomenul respectiv.

„Dar chiar mă deranjează când văd că se arată cu degetul doar în direcţia PNL. Vă rog să urmăriţi candidaturile tuturor formaţiunilor politice şi veţi vedea că toate formaţiunile politice au luat candidaţi de la alte partide politice, iar nu numai PSD, ci şi altele au luat membri ai PNL cu sutele, candidând pe listele lor. Sunt împotriva traseismului politic şi sunt convins că mass-media trebuie să prezinte traseismul politic, dar trebuie să o facă în mod obiectiv, privitor la toate formaţiunile politice", a declarat Ludovic Orban.