Orban, după ce au eşuat negocierile cu Ponta: Nu aveam mari aşteptări. Cine nu votează noul Guvern e cu Dăncilă

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Preşedintele PNL Ludovic Orban a susţinut, miercuri, după negocierile eşuate cu Pro România, că "nu avea foarte mari aşteptări" de la Victor Ponta, care a decis să nu voteze noul Guvern liberal, deşi a fost unul dintre cei care au pus umărul la demiterea Cabinetului Dăncilă.

"Sincer să vă spun, nici nu aveam foarte mari aşteptări. Pe de altă parte îmi este foarte greu să înţeleg această atitudine. Pe de o parte votezi o moţiune să dai jos Guvernul Dăncilă şi, pe de altă parte, nu participi la învestirea unui guvern care să îl înlocuiască. Este o contradicţie în atitudini, dar nu este surprinzătoare apariţia unor contradicţii în atitudinile publice. Vă mărturisesc că mă aşteptam la această poziţie. Asta nu înseamnă că şansele de a reuşi învestitura Guvernului nu rămân în picioare. Continuăm negocierile individuale cu parlamentari, independenţi, care se află în diferite situaţii. De asemenea, purtăm discuţii, individual, cu parlamentari inclusiv din PSD. Evident, nu purtăm nicio negociere instituţională cu PSD. Nu avem ce discuta cu PSD", a declarat Orban.

Potrivit şefului PNL, obiectivul partidului său este să îndepărteze de la putere "rămăşiţele acestui guvern toxic care în fiecare zi mai face câte o nefăcută, şi care distruge sistemele publice, angajează cheltuieli pentru care nu există acoperire, fixează pe posturi clientela politică şi crează criză după criză în fiecare minister".

"Din punctul meu de vedere lucrurile sunt foarte simple: cine nu votează Guvernul PNL este de fapt cu PSD şi cu Dăncilă. Şi se face co-responsabil, pe de o parte, la păstrarea ilegitimă la putere a acestei rămăşiţe de guvern care face numai prostii şi numai lucruri care dăunează grav interesului general al României. Pe de altă parte, cine nu votează învestirea guvernului devine responsabil pentru inexistenţa unui guvern care să aibă capacitatea deplină de exerciţiu şi care să ia măsuri extrem de importante pentru România: rectificarea bugetară, pregătirea pentru iarnă, evitarea dezangajării de fonduri europene, pregătirea negocierilor pentru viitorul exerciţiu bugetar, examenul de rezidenţiat şi toate celelalte incendii care există în diferite domenii de activitate guvernamentală", a precizat Orban.

Declaraţiile integrale în materialul video.