Orban: Dragnea şi-a adus aminte că nu mai are coloană şi l-a pus pe Iordache să sesizeze CCR. Se bulversează Justiţia

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a reacţionat, în cadrul unei conferinţe de presă la Parlament, după ce social-democratul Florin Iordache, lăsat şef peste Camera Deputaţilor timp de o săptămână în locul său, a sesizat Curtea Constituţională privind un posibil conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cazul completurilor de trei judecători.

"Deci nu Florin Iordache, ci Liviu Dragnea, pentru că Florin Iordache nu putea să sesizeze Curtea, să invoce conflictul de natură constituţională decât în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Domnul Dragnea şi-a pus piciorul în ghips sau şi-a adus aminte că nu mai are coloană vertebrală, cum probabil n-a avut niciodată şi l-a lăsat pe domnul Iordache să facă în numele lui Dragnea. O nouă aberaţie, un nou demers care să bulverseze Justiţia, un nou demers care să creeze premise, ocazia pentru Curtea Constituţională să mai dea nişte decizii, prin care infractorii care au jefuit România în ultimii 20 şi ceva de ani, să scape nepedepsiţi. Asta e singurul obiectiv al actualei guvernări, să îi scape pe toţi aceia care şi-au bătut joc de România, care au săvârşit infracţiuni şi care au jefuit România în ultimii 20 şi ceva de ani", a declarat Orban.

Reamintim că, la termenul din 18 martie din procesul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, termen de la care Liviu Dragnea a absentat invocând motive medicale, avocaţii şefului PSD au invocat o nulitate absolută privind nelegală compunerea completului de fond.

Astfel, Dragnea vrea să obţină nici mai mult nici mai puţin decât anularea condamnării, în primă instanţă, la 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare şi rejudecarea procesului de la zero.

Mutarea lui Iordache la CCR vine într-un moment important pentru liderul PSD, în contextul în care dosarul său, aflat în faza de apel, se apropie cu paşi grăbiţi de o sentinţă definitivă.