Orban: "Dragnea a readus România în anii mineriadelor"

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

La o conferinţă de presă organizată pentru a adresa incidentele violente din cadrul mitingului diasporei la Bucureşti, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că a existat “o acţiune de premeditare” în ceea ce priveşte acţiunea “violentă” a forţelor de ordine.

“În loc ca Puterea să asculte doleanţele, nevoile, cerinţele, Dragnea şi camarila sa au readus România în anii ’90, în anii mineriadelor.".

"Îmi este clar că a existat o premeditare în ceea ce priveşte acţiunea violentă a forţelor de ordine împotriva unor protestatari paşnici. La baza acestei păreri se află mai multe lucruri: declaraţiile lui Dragnea din perioada premergătoare mitingului (…) în care lansează false avertismente la eventuale violenţe la aceste mitinguri când, de fapt, de la Ordonanţa 13 până astăzi toate manifestaţiile organizate de cetăţenii români împotriva actualei puteri au fost manifestaţii paşnice, civilizate. Încă de la ora 17,00 jandarmii au început să provoace mulţimea lansând lacrimogene sau substanţe iritante şi făcând manevre de provocare a mulţimii. Este clar pentru oricine a participat la miting că în mulţime au fost infiltraţi agenţi provocatori fie din galerii, fie din zona interlopă, indivizi agresivi care fără niciun motiv au creat altercaţii cu jandarmii".

În opinia sa, Jandarmeria a acţionat “în contradicţie cu legea, neexistând niciun motiv pentru intervenţiile în forţă”.

“Intervenţia s-a făcut fără niciun fel de avertizare. Nu a existat niciun fel de semnal sonor, nu a fost avertizată mulţimea că începe dispersarea, nicio formă de prevenire a mulţimii că urmează intervenţia în forţă".

"Jandarmeria a folosit violenţa împotriva unor cetăţeni care nu au opus nicio rezistenţă".

"De 28 de ani împotriva românilor nu au mai fost folosite forţele de ordine ca un aparat de represiune. Ordinul dat de Dragnea ca Jandarmeria să intervină brutal, la intimidare, în forţă împotriva unor cetăţeni paşnici reprezintă un atac fără precedent împotriva democraţiei, împotriva drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale oamenilor, un atac împotriva tuturor cetăţenilor care nu sunt de acord cu puterea”, a adăugat Ludovic Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne