Orban, despre suspendarea carantinării şi izolării: Nu ţineţi cont de decizia CCR, ci de regulile fireşti

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Premierul Ludovic Orban a criticat în termeni duri, la Digi 24, decizia Curţii Constituţionale privind suspendarea carantinării şi izolării pentru toate persoanele şi le-a cerut românilor să nu ţină cont de această decizie. În schimb, premierul le-a cerut cetăţenilor să ţină cont de „regulile fireşti”.

„Prima consecinţă e că pacienţii pot fi externaţi şi nu pot fi opriţi. A doua e că nu mai putem aplica măsura carantinării la domiciliu. CCR a decis că un om cu COVID poate circula pe stradă. Astfel de măsuri sunt adoptate la nivel european. Măsurile existau în OUG 11. Cum nu existau? Păi noi avem o lege: legea 55 care prevede starea de alertă”, a afirmat Orban, citat de Newsweek.ro.

În plus, premierul a susţinut că CCR nu este la prima decizie care zădărniceşte eforturile Guvernului.

„Imediat ce am văzut decizia am structurat o lege. Rugămintea mea către populaţie e să nu ţină cont de decizia CCR. Să ţină cont de regulile fireşti!”, a adăugat Orban.

Remarcile premierului vin în contextul în care, potrivit informării Nr.139305/03.07.2020, transmisă de către Ministerul de Interne către Centrele de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Judeţene, reiese că s-au suspendat măsurile de izolare/carantinare pentru persoanele aflate în situaţie de urgenţă de sănătate publică, determinată de infecţia cu Covid-19. Suspendarea vine în condiţiile în care Curtea Constituţională a hotărât, pe data de 25 iunie, că izolarea şi carantina sunt neconstituţionale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne