Orban, despre Dragnea: Nu este normal să vină înconjurat de bodyguarzi la DNA

Prezent la Înalta Curte unde are termen în proces, liderul PNL a criticat modul în care s-a prezentat Dragnea la DNA, flancat de zeci de pesedişti.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a opinat, luni, că Liviu Dragnea - pus sub acuzare într-un nou dosar - ar trebui să facă un pas înapoi şi să se retragă de la şefia Camerei Deputaţilor. Totodată, Orban a susţinut că nu i se pare normal ca liderul PSD să vină însoţit de bodyguarzi şi să se creeze grupuri de presiune la DNA.

"De fiecare dată m-am prezentat şi la DNA, şi în faţa instanţei singur, însoţit — e adevărat — de avocaţi. Condamn orice formă de presiune care se pune asupra Justiţiei. Nu mi se pare normal ca un om, indiferent de ce funcţie are, să vină înconjurat de bodyguarzi sau să se creeze grupuri de presiune care să influenţeze într-un fel sau altul desfăşurarea activităţii, fie a instanţelor de judecată, fie a procurorilor", a declarat Orban, citat de Agerpres, întrebat de de jurnalişti cum comentează venirea lui Dragnea la DNA însoţit de membri ai PSD.

"După cum ştiţi, noi am depus o modificare a regulamentului Camerei Deputaţilor, astfel încât să punem iniţia procedura de schimbare a preşedintelui Camerei Deputaţilor din funcţie. Ar fi trebuit să renunţe de mult, dar, din păcate, Dragnea şi PSD nu înţeleg că într-un stat de drept, într-o democraţie, indivizi de felul lui ar trebui să facă un pas înapoi din politică", a mai declarat Orban.

Declaraţiile liderului PNL au fost făcute la Înalta Curte, unde acesta are termen în procesul în care este judecat pentru folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite. Orban a fost achitat în primă instanţă în acest dosar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne