Orban cere excluderea lui Şerban Nicolae din PSD: I-a jignit pe martirii români morţi pentru libertate

Senatorul PSD Şerban Nicolae ar trebui exclus din partid după ce a susţinut public că rezistenţa anticomunistă era îndreptată împotriva intereselor României, i-a transmis preşedintele PNL Ludovic Orban rivalului său social-democrat Liviu Dragnea.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Preşedintele PNL Ludovic Orban i-a trimis o scrisoare deschisă omologului său de la PSD, Liviu Dragnea, în care îi cere să-l excludă din partid pe senatorul Şerban Nicolae.

"Domnule Liviu Dragnea, vă somez public să cereţi excluderea imediată a senatorului Nicolae Şerban din PSD pentru afirmaţiile revoltătoare şi denigratoarea la adresa memoriei luptei anticomuniste din România. Declaraţiile senatorului PSD impietează eroismul martirilor români care au apărat cu preţul vieţii lor şi în suferinţe inimaginabile libertatea românilor şi a ţării.

În absenţa unei decizii ferme de excludere, PSD îşi asumă jignirile senatorului Nicolae Şerban aduse eroilor români morţi pentru libertate împotriva instaurării cu tancurile sovietice a regimului totalitar comunist bolşevic în ţara noastră. Nesancţionarea unor astfel de afirmaţii confirmă încă o dată că PSD este continuatorul şi susţinătorul practicilor comuniste totalitare împotriva oamenilor liberi din această ţară", a scris Ludovic Orban.

Cu o zi în urmă, senatorul PSD Şerban Nicolae, fost consilier al lui Ion Iliescu, declara că ”partizanii anticomunişti din munţi au slăbit capacitatea de apărare a României, iar acţiunea lor a fost îndreptată împotriva intereselor ţării”. Detalii aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne