Orban: Avocatului Poporului nu-i pasă de sănătatea românilor. A pierdut complet legătura cu poporul

Renate Weber
Renate Weber (Epoch Times România)

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că a fost şocat de decizia Avocatului Poporului, Renate Weber, de a ataca din nou la Curtea Constituţională Legea carantinei. Şeful Executivului a amintit faptul că deja autorităţile au fost private, timp de trei săptămâni, de orice pârghie legislativă menită să împiedice răspândirea noului coronavirus, fapt ce a dus la creşterea numărului de infectări.

„Am fost şocat de decizia Avocatului Poporului de a ataca din nou legea la CCR. Readuc aminte că, urmare a sesizării Avocatului Poporului şi a deciziei CCR, autorităţile executive, autorităţile sanitare, o perioadă de trei săptămâni, nu au avut la dispoziţie nicio pârghie legală pentru a împiedica răspândirea virusului. Aproape 5000 de persoane infectate s-au putut mişca fără posibilitatea Guvernului de a institui vreo măsură de carantinare, sau de izolare sau de tratare. Plus toate persoanele de contact […] care pot fi infectate datorită contactului cu o persoană infectată. De asemenea, nu am putut să dispunem nicio măsură care să limiteze răspândirea virusului în societate. Este vorba de zeci de mii de români care fie au fost infectaţi, fie era posibil să fie infectaţi şi asupra cărora noi nu am putut dispune nicio măsură”, a precizat premierul.

Demersul Renatei Weber este, în opinia lui Ludovic Orban, o dovadă că Avocatul Poporului a “pierdut complet legătura cu poporul” şi nu îi pasă de sănătatea acestuia.

“După o asemenea măsură care a provocat clar o creştere a numărului de cazuri şi a numărului de decese, să ataci din nou o lege care a trecut prin Parlament tocmai în urma deciziei CCR... Deja mie îmi arată că Avocatul Poporului a pierdut complet legătura cu poporul şi că nu-i pasă de sănătatea şi de viaţa românilor.

După o decizie catastrofală de a ataca la CCR baza legală pentru apărarea sănătăţii şi vieţii românilor, care a avut efectele pe care le-a avut, să mai ataci încă o dată la CCR o lege care nu are alt scop decât acela de a permite luarea măsurilor pentru reducerea răspândirii virusului, deja mi se pare o acţiune împotriva vieţii şi sănătăţii românilor”, a subliniat Ludovic Orban.

Reamintim că, vineri, instituţia Avocatului Poporului a atacat din nou la CCR legea carantinei, Renate Weber situându-se din nou în mijlocul unui scandal. Aceasta a explicat, într-un interviu acordat Europa FM, care au fost raţiunile demersului său.

"Am considerat că ambele articole sunt în contradicţie cu prevederi din Constituţie. Noi considerăm că anumite alineate din lege nu respectă decizia anterioară a CCR. Curtea spusese foarte clar că, atunci când e vorba de internarea obligatorie într-un spital, pentru că este o măsură privativă de libertate, trebuie să fie de ultim resort. Adică, înainte trebuie să se apeleze la alte remedii prin care să se asigure că nu se răspândeşte o boală contagioasă. Acea chestiune a internării 48 de ore vine prin intermediul legii, nu mai sunt etape premergătoare. Şi accesul unei persoane la justiţie pentru a contesta internarea e lipsit de eficienţă, pentru că judecătorul nu va mai putea să facă o evaluare, ci va fi obligat să aplice articolul ca atare", a afirmat Renate Weber. Detalii aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne