Orban avertizează că zilele Bruxelles-ului sunt numărate. Provoacă PPE-ul lui Juncker

Premierul ungar Viktor Orban
Premierul ungar Viktor Orban (Laszlo Balogh/Getty Images)

Premierul ungar Viktor Orban a declarat război împotriva Uniunii Europene, insistând că elita europeană care guvernează blocul este un “eşec” şi că zilele sale “sunt numărate”.

În discursul său anual adresat susţinătorilor partidului Fidesz, Orban a cerut să se concentreze eforturile pe viitoarele alegeri europene pentru a provoca Comisia Europeană, despre care el consideră că este simbolul eşecului continentului, potrivit Express.co.uk.

Premierul ungar a afirmat: “Elita europeană a eşuat şi simbolul acestui eşec este Comisia Europeană.

“Vestea bună este că zilele Comisiei sunt numărate”.

El a adăugat: “La alegerile pentru Parlamentul European, marele obiectiv al transformării Europei şi împingerii ei către o eră post-creştină şi post-naţională ar putea fi blocate.

“Şi este în interesul nostru fundamental să blocăm” acest proces, a mai susţinut el.

Discutând cu suporterii în staţiunea Băile Tuşnad din România, Orban a declarat că această Comisie Europeană nu este interesată de Europa Centrală şi că există cenzură în ceea ce priveşte problemele reale din Europa de Vest.

“Există liberalism, dar nu democraţie. Democraţia creştină, prin definiţie, nu este liberală”, a afirmat premierul.

Comisia Europeană, puternicul organ executiv al UE, este în prezent condusă de Partidul Popular European (PPE), care îl are în frunte pe Jean-Claude Juncker. Acesta este, de asemenea, şi preşedinte al Comisiei.

Într-un interviu separat, Orban a declarat că “avem nevoie de o nouă Comisie cu o nouă abordare. După alegerile europene avem nevoie de o Comisie care nu pedepseşte acele ţări care îşi protejează frontierele, aşa cum o face Ungaria”.

În ciuda faptului că partidul Fidesz face parte din PPE, acest lucru nu l-a oprit pe premierul ungar să scuture politica acestui bloc politic din interior.

Când a fost întrebat de câţiva susţinători de retragerea Fidesz din PPE, Orban a răspuns: “Ne gândim să rămânem, nu să plecăm”.

Alegerile parlamentare europene sunt programate pentru mai 2019 şi deja au atras un număr de partide anti-establishment care speră să facă schimbări în UE.

Ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, a discutat despre intenţiile lui de a repeta succesul partidului său Liga prin crearea unui bloc eurosceptic format din europarlamentari.

Steve Bannon, fost consilier al preşedintelui american Donald Trump, a dezvăluit la rândul său intenţia de a se instala la Bruxelles pentru a ajuta partidele de dreapta să se organizeze, în încercarea de a conduce o revoltă în spectrul politicii europene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe