Orban: Ăştia sunt comunişti! Cum să spui că obligi firmele să crească salariul brut?

Principalul obiectiv al PSD este să controleze justiţia şi să o folosească împotriva oponenţilor politici, consideră liderul PNL Ludovic Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

PSD-ul lui Liviu Dragnea, care a câştigat alegerile parlamentare printr-o înşelătorie, minţindu-i pe români, are un plan bine pus la punct - să subjuge toate instituţiile statului care au mai rămas libere, a acuzat duminică seară, la Realitatea TV, preşedintele liberalilor Ludovic Orban.

"Toate promisiunile au fost nişte minciuni gogonate. Aceşti oameni au câştigat puterea minţindu-i pe români. De exemplu, acciza, vedem deja preţuri mai mari la pompă. În campanie au promis scoaterea supra-accizei la carburanţi şi după şapte luni au introdus-o din nou. Vedeţi ce se întâmplă şi cu timbrul de mediu. În campanie au promis renunţarea la taxa auto şi acum vor din nou să o introducă. În momentul când au pus mâna pe putere consideră că toată ţara e a lor", a declarat Orban.

În opinia preşedintelui PSD, liderii social-democraţi au sufocat judeţele din care vin.

"Ei consideră că cetăţenii din judeţele respective sunt supuşii lor. Aşa încearcă PSD-ul să conducă întreaga Românie", a precizat Orban, adăugând că PSD are un plan bine pus la punct: să subjuge toate instituţiile libere.

Şeful PNL s-a declarat nemulţumit şi de "tirada împotriva băncilor" dusă de PSD: "În timp ce atacă băncile, Guvernul se împrumută de la bănci. Guvernul Tudose a luat bani de la bănci să dea ajutoare, să plătească salariile din sistemul public".

"Eu nu înţeleg de ce, orice economie se bazează pe investiţii, pe firme. Companiile care ar fi vrut să investească în România, stau acum să se gândească din cauza măsurilor Guvernului. Transferul contribuţiilor este o mare mizerie, o lovitură dată tuturor angajaţilor din România şi sectorului privat. Ăştia sunt comunişti, au o mentalitate comunistă. Cum să spui că obligi firmele să crească salariul brut, e împotriva tratatelor Uniunii Europene, a economiei de piaţă. Nu fac decât să amuţească salariaţii împotriva firmelor private spunând că nu ei le micşorează salariile, ci firmele", a afirmat Orban.

În acelaşi timp, preşedintele PNL a atras atenţia că dosarul Belina reprezintă un caz evident despre cum se comportă PSD cu proprietatea publică.

"Singurul lucru pe care îi interesează e să controleze justiţia. Să folosească justiţia împotriva oponenţilor politici şi a oricui doresc ei", a completat Orban, adăugând că, punând mâna pe justiţie, ei vor folosi toate instituţiile pentru ei.