Orban, apel către parlamentarii PSD-ALDE: Semnaţi moţiunea de cenzură. Nu mai fiţi complicii acestui regim toxic

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Liderul PNL Ludovic Orban a lansat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, un ultim apel către parlamentarii PSD şi ALDE, cerându-le să nu rămână “complicii acestui regim toxic” şi să voteze “pentru” moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Preşedintele liberalilor a afirmat că, pentru cei din PSD şi ALDE, acesta ar fi modul de a se reabilita în faţa românilor.

”Am purtat negocieri individuale cu parlamentari din ALDE şi PSD. Până la momentul votului aceste discuţii vor continua şi vom cuantifica la vot câte voturi sunt. Noi avem conştiinţa datoriei împlinite, am făcut tot ceea ce depindea de noi pentru ca moţiunea să fie susţinută de un număr cât mai mare de parlamentari. Mai adresez public încă un îndemn, aveţi două variante: să vă încetaţi cariera politică rămânând complicii acestui regim toxic pentru România sau aveţi şansa de a va reabilita în faţa românilor votând această moţiune. Trebuie să înţeleagă că românii vor altă guvernare, că nu mai acceptă această coaliţie la putere”, a declarat Ludovic Orban.

Reamintim că marţi, în plenul reunit al Parlamentului, va fi dezbătută şi votată moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Intitulată „Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces şi fără cozi la vot”, moţiunea este susţinută de PNL, USR, PMP, Pro România şi UDMR şi, la cum arată situaţia acum, ar mai avea nevoie de încă 20 de voturi pentru a trece.

Concret, documentul are nevoie de un total de 233 de voturi pentru ca Viorica Dăncilă şi miniştrii săi să plece acasă. Calculele arată că parlamentarii Opoziţiei sunt în total 204, dintre care 93 de la PNL, 40 din USR, 17 ai PMP, 30 de la UDMR şi 24 de la PRO România.

Coaliţia de guvernare ar avea în total 239 de parlamentari, dintre care 208 sunt de la PSD iar 31 de la ALDE. Mai rămân încă 17 deputaţi ai minorităţilor naţionale şi 5 parlamentari neafiliaţi, care ar putea să aibă un rol hotărâtor în deciderea rezultatului dacă vor fi convinşi să voteze moţiunea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne