Orban anunţă o decizie privind redeschiderea restaurantelor

Ludovic Orban - gov.ro
Ludovic Orban - gov.ro (Epoch Times România)

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că a solicitat Grupului Tehnico-Ştiinţific să analizeze posibilitatea redeschiderii restaurantelor şi a altor activităţi în spaţii închise şi a precizat că Guvernul va trebui să ia în această săptămână o decizie în acest sens.

“Am solicitat grupului de suport tehnico ştiinţific să analizeze posibilitatea reluării activităţii în spaţii închise, în restaurante. Aştept o evaluare şi în funcţie de această evaluare vom lua o decizie”, a susţinut premierul, în cadrul unei conferinţe de presă după şedinţa conducerii PNL.

De asemenea, liderul liberalilor a afirmat că în această săptămână va avea o nouă întâlnire cu reprezentanţii din industria Horeca.

Întrebat când s-ar putea redeschide restaurantele, Ludovic Orban a afirmat că aşteaptă să primească un punct de vedere din partea specialiştilor şi, în funcţie de ceea ce spun aceştia, Guvernul va stabili un calendar.

“Aştept un punct de vedere al specialiştilor şi în funcţie de asta vom stabili un calendar. În cursul acestei săptămâni va trebui să luăm o decizie. Se va termina sezonul estival, perioada în care oamenii pot să stea pe terase şi odată cu scăderea temperaturii – de exemplu la munte sunt hoteluri unde este foarte greu să serveşti micul dejun în aer liber, e o temperatură scăzută – şi va trebui luate practic măsurile pentru a permite uşor, uşor în condiţii de siguranţă, de asigurare a respectării măsurilor de protecţie sanitară, vor trebui aceste decizii”, a adăugat premierul.

Totodată, premierul Orban i-a somat pe social-democraţi să nu îşi bată joc de democraţie şi de România şi să oprească procedura moţiunii de cenzură până la emiterea deciziei Curţii Constituţionale.

“Să nu se facă [social-democraţii – n.r.] că nu există această sesizare [a Guvernului – n.r.] la CCR, care trebuie să clarifice această problemă. Orice demers al PSD în continuarea moţiunii până la decizia CCR este un demers neconstituţional”, a mai afirmat Ludovic Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne