Orban ameninţă cu rezilierea contractului dacă măştile destinate persoanelor vulnerabile nu sunt livrate luni

Ludovic Orban - gov.ro
Ludovic Orban - gov.ro (Epoch Times România)

Premierul Ludovic Orban a anunţat duminică, în timpul unei vizite de lucru efectuate în Gorj, că dacă firma care a câştigat licitaţia pentru măştile de protecţie destinate persoanelor vulnerabile nu va livra prima parte din comandă până luni, statul va rezilia contractul. Şeful executivului a precizat, totodată, că firma respectivă „avea obligaţia ca, în termen de cinci zile, să depună scrisoare de garanţie, urmând să înceapă cele şapte zile de derulare a contractului”.

„Săptămâna următoare, Ministerul Sănătăţii va lua o decizie care e foarte clară – rezilierea contractului în cazul în care luni nu vin cu măştile cei care au câştigat licitaţia şi trecerea la firma de pe locul 2 pentru a livra măştile prevăzute în contract. […] Am convingerea că Ministerul Sănătăţii va finaliza licitaţia şi măştile vor ajunge la persoanele vulnerabile pentru care am prevăzut banii respectivi şi i-am alocat din Fondul de rezervă al Guvernului”, a declarat Orban citat de Agerpres.ro.

Declaraţiile prim-ministrului vin în contextul în care omul de afaceri Michael Topolinski anunţa, potrivit G4Media.ro, că Naguma Medical Supply SRL a plătit, vineri, garanţia de bună execuţie la Ministerul Sănătăţii şi că începe livrarea celor 103 milioane de măşti. Omul de afaceri dădea aceste asigurări la o zi după ce Ministerul Sănătăţii îl somase să respecte clauzele contractuale.

Potrivit sursei citate, după semnarea la 11 august a contractului subsecvent încheiat între Ministerul Sănătăţii şi Naguma Medical Supply SRL, garanţia de bună execuţie trebuia depusă în maximum 5 zile de la semnarea contractului, iar primul lot de măşti – 13 milioane de bucăţi - ar fi trebuit să sosească la două zile de la constituirea garanţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne