Orban: Am găsit Fondul de rezervă al Guvernului epuizat complet de Dăncilă. N-am mai găsit niciun leu

Presedintele Klaus Iohannis si premierul Ludovic Orban in sedinta de Guvern
Presedintele Klaus Iohannis si premierul Ludovic Orban in sedinta de Guvern (Epoch Times România)

Premierul Ludovic Orban a atras atenţia, la întâlnirea cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), că a găsit Fondul de rezervă al Guvernului "epuizat complet" de fostul şef al Executivului, Viorica Dăncilă.

"Eu am găsit Fondul de rezervă al Guvernului aflat la dispoziţia premierului epuizat complet. (...) În momentul în care am intrat în funcţie nu am mai găsit niciun leu. (...) Sunt de acord cu ce spuneţi dumneavoastră că nu am găsit nicio noimă în aceste alocări, asta este adevărat. Vă mărturisesc că inclusiv împărţirea sumei alocate suplimentar de 1,4 miliarde (de lei - n.r.) după rectificarea din august, iar nu am înţeles logica alocărilor sumelor respective", a declarat Orban, citat de Digi24.

Preşedintele AMR, Robert Negoiţă, afirmase anterior că banii, mai ales din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia prim-ministrului, au fost împărţiţi discreţionar.

"S-au dat aşa nişte sume, fără niciun fel de criterii, adică într-un mod discreţionar. (...) Au fost dezavantajate multe unităţi administrative în sensul că au primit nimic, ceea ce considerăm că este profund în neregulă. (...) Nevoile sunt mari, mai ales că suntem în prag de iarnă, pe zona de termie, mai ales, multe unităţi au de suferit şi riscăm blocaje în zone chiar de oraşe mari şi care, aparent, nu ar trebui să aibă probleme, pentru că sunt oraşe cu potenţial, dar, din cauza amputării drastice a bugetelor locale, au început, din localităţi care se descurcau şi mergeau pe picioarele proprii, să aibă probleme grave nu doar pe partea de investiţii, dar pe partea de funcţionalitate chiar. Sperăm ca dumneavoastră să îndreptaţi lucrurile rele care s-au întâmplat şi acolo unde s-a primit zero şi erau nevoi să se găsească o soluţie. Şi, mai mult decât atât, (...) dacă se împart banii, să ştim criteriile", a precizat Negoiţă.

Mai multe detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne