Orban acuză Parlamentul: Iar a făcut o nefăcută. Generează cheltuieli pentru care nu există resurse

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Premierul Ludovic Orban şi-a exprimat nemulţumirea, joi, faţă de faptul că o lege, care ar afecta resursele statului şi mai mult într-o perioadă în care acestea sunt diminuate considerabil, a fost aprobată în Parlament. Şeful Executivului acuză Parlamentul că „face nefăcute”, adoptând legi ce generează cheltuieli pentru care nu mai există resurse.

„Parlamentul iar a mai făcut o nefăcută. A trecut o lege şi trebuie să avem grijă. Trebuie să stăm tare în şa, pentru că în fiecare săptămână Parlamentul ne mai toarnă câteva reglementări în care ne mai generează cheltuieli pentru care nu mai există resurse. Parcă vor să ducă România în stare de a nu mai putea să facă faţă plăţilor. Un asemenea gest de iresponsabilitate...”, a afirmat Ludovic Orban.

În acest context, el le-a cerut miniştrilor să fie „mai activi în comunicarea publică” pentru a preveni „toate năzdrăvăniile şi populismele astea”.

„Încercaţi să fiţi mai activi în comunicarea publică, să prevenim toate năzdrăvăniile astea, să oprim populismele astea care ne generează o situaţia în care foarte greu vom putea face faţă obligaţiilor generate în Parlament”, a adăugat premierul, citat de Mediafax.

Legea la care liderul PNL face referire este una care prevede acordarea de despăgubiri pentru secetă. Ludovic Orban i-a cerut ministrului Agriculturii Adrian Oros să discute cu parlamentarii PNL pentru a o ataca la CCR.

„La dezbaterea în plen să fie prezenţi miniştrii pentru a-i convinge pe parlamentari că nu trebuie să voteze ca în an electoral, ci în funcţie de argumente solide”, a cerut şeful Executivului.

Ministrul Agriculturii a precizat însă că legea care prevede acordarea despăgubirilor pentru secetă la care se face referire nu va putea fi aplicată niciodată, întrucât nu are acceptul Comisiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne