Orban acuză o "campanie de intoxicare" demarată de Antena 3 et Co.

"Este o campanie de intoxicare, care încearcă să creeze false probleme în PNL", a reacţionat preşedintele liberalilor, Ludovic Orban, în contextul informaţiilor vehiculate în spaţiul public, potrivit cărora 18 filiale judeţene ar urma să-i ceară demisia.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a respins vineri seară, în cadrul unei conferinţe de presă, informaţiile potrivit cărora 18 filiale urmează să-i ceară demisia, acuzând o adevărată "campanie de intoxicare" lansată de o parte a presei, în frunte cu Antena 3.

"Este o campanie de intoxicare, care încearcă să creeze false probleme în PNL şi să mute atenţia de la gravele probleme care există în cadrul guvernării şi în cadrul majorităţii guvernamentale, mai ales în sânul PSD", a declarat Orban, citat de Agerpres.

Liderul PNL nu crede că este o campanie pornită din interiorul partidului.

"Nu, evident e o campanie care se bazează pe ştiri neadevărate, care sunt difuzate fără niciun fel de asumare din partea unui membru al PNL, deci, o invenţie, pur şi simplu, pe care refuz să o comentez", a afirmat Orban, adăugând că se îndoieşte că există ceva în partid de care el să nu afle.

Potrivit G4media, mai multe televiziuni şi site-uri apropiate de PSD, dar şi de rivalii interni ai lui Orban, au publicat constant în ultimele zile informaţii despre presupuse tensiuni între liberali. Spre exemplu, Antena 3 a transmis vineri că Iulian Dumitrescu, prim-vicepreşedinte al PNL, ar încerca să strângă semnături necesare pentru a convoca un congres la care să ceară schimbarea lui Orban, adăugând că 18 filiale ale partidului ar sprijini iniţiativa.

Potrivit sursei citate, mai mulţi lideri PNL, cunoscuţi pentru apropierea faţă de PSD, urmăresc fragilizarea poziţiei lui Orban în interiorul partidului. Printre aceştia se numără Iulian Dumitrescu, un obişnuit al emisiunilor Antenei 3 şi abonat la contracte cu statul prin intermediul firmelor pe care le controlează, Marian Petrache, şeful PNL Ilfov, dar şi Cristian Buşoi, liderul PNL Bucureşti, una dintre filialele cu rezultate extrem de slabe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne