Orban: Această moţiune parcă a fost scrisă de Dăncilă sau de cineva care a băut apă după Dăncilă

Ludovic Orban - gov.ro
Ludovic Orban - gov.ro (Epoch Times România)

Premierul Orban a reiterat, joi seara, ideea că PNL va ataca astăzi la CCR moţiunea de cenzură depusă de social-democraţi, moţiune pe care a catalogat-o drept ”o culegere de minciuni”. Totodată, premierul i-a acuzat pe liderii PSD de iresponsabilitate, subliniind faptul că moţiunea vine în plină criză şi doar cu trei luni înainte de alegeri.

Cât despre moţiune în sine, Orban a ironizat conţinutul acesteia, susţinând că "parcă a fost scrisă de Dăncilă sau de cineva care a băut apă după Dăncilă. Cine a scris e rupt complet de realitate”, a subliniat şeful guvernului.

Premierul a atras atenţia că un guvern interimar nu ar putea gestiona problemele cu care se confruntă ţara şi a reamintit dezastrul făcut de guvernările PSD.

”Nu înţeleg această iniţiativă mai ales că, pentru prima oară în 30 de ani, se depune o moţiune în vacanţa parlamentară. În vacanţă se poate convoca o sesiune extraordinară sau două, dar e vacanţă parlamentară. Sesiunea extraordinară vine ca o prelungire a sesiunii ordinare. Mai mult, a fost depusă într-o sesiune extraordinară, după care birourile reunite permanente au convocat pentru astăzi doar citirea moţiunii, după care s-au prins că e ceva în neregulă şi au prelungit-o până pe 31 august. Sincer, pe mine m-a deranjat profund şi ce scrie acolo. Este o colecţie de minciuni care nu au nicio legătură cu realitatea economică şi socială. Să iniţiezi cu trei luni înainte de alegeri o moţiune... Avem foarte multe lucruri importante de pus la punct, în primul rând bătălia cu epidemia, care este fundamentală, pregătirea începerii anului şcolar, organizarea alegerilor locale, absorbţia fondurilor europene. Practic, intrăm în negociere pentru semnarea Acordului de Parteneriat pentru exerciţiul multianual 2021-2027. Fiecare ţară a UE trebuie să pregătească Planul de Rezilienţă şi Recuperare, care reprezintă toate programele care vor fi finanţate.

Ar fi foarte complicat ca un guvern interimar să facă toate lucrurile astea. Nu poate emite acte normative cu valoare de lege, are o forţă de negociere mai mică şi o autoritate redusă asupra tuturor structurilor inclusiv instituţionale din România.

În plus, am început implementarea Programului de relansare economică şi investiţii ”Reclădim România” şi devine operaţional.

Mi se pare o moţiune neserioasă, fără niciun fundament în realitate, lipsită complet de argumente în susţinerea punctelor de vedere.

(...) În noiembrie, am reuşit să punem punct guvernării catastrofale a PSD care, în trei ani, a fost pe punctul de a distruge orice progres făcut de România în anii anteriori. Nu s-a investit nimic. În primele şase luni ale anului, guvernul nostru a făcut cele mai multe investiţii în economie din ultimii zece ani, în criză. Căderea economică din România a fost mai mică decât media Europei, ceea ce s-a datorat în mare parte măsurilor luate de guvernul nostru”, a declarat Orban, la Realitatea Plus.

Nu în ultimul rând, Ludovic Orban a opinat că textul moţiunii pare scris de cineva rupt de realitate.

”Ne acuză că am scăpat pandemia de sub control şi mint în moţiune că România a avut doar opt zile în care nu s-a dispus izolarea şi carantina. Am avut o perioadă de 20 de zile în care pentru 5.000 de persoane infectate nu am putut să dispunem izolarea, tratarea în spital. Pe lângă persoanele infectate, e vorba de toate persoanele care au intrat în contact, zeci de mii, asupra cărora guvernul nu a putut să dispună niciun fel de măsură pentru împiedicarea transmiterii virusului.

Ei au votat că nu se impune prelungirea stării de alertă. Noroc că nu au fost atenţi la Legea 55 şi nu şi-au dat seama că prelungirea stării de alertă nu mai trebuie votată de Parlament. (...) Această moţiune parcă a fost scrisă de Dăncilă sau de cineva care a băut apă după Dăncilă. Indiferent cine a scris e rupt complet de realitate. Să vorbeşti de scăderea salariului mediu net... acesta se calculează lună la lună. Salariul mediu net în România în iunie a fost cu 5% mai mare decât în aceeaşi perioadă din 2019. Vorbesc de un milion de şomeri. I-am întrebat de unde au informaţia, au citit ei într-un ziar...”, a subliniat şeful Executivului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne