Orban a pierdut procesul cu "omul Gazprom" de la PSD: Trebuie să plătească daune morale de 20.000 de lei

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Preşedintele PNL Ludovic Orban a pierdut, în primă instanţă, procesul pe care i l-a deschis deputatul PSD Iulian Iancu, nemulţumit că a fost catalogat drept "omul Gazprom".

Instanţa a decis că Orban trebuie să îi plătească social-democratului nu mai puţin de 20.000 de lei daune morale. În replică, şeful PNL a anunţat că va contesta decizia.

"Voi face apel şi voi prezenta documente suplimentare. Practic, eu am făcut o declaraţie politică legată de domnul Iancu, că e omul Gazprom-ului, în condiţiile în care e un lucru recunoscut de el, că a avut o relaţie specială cu Gazprom. Eu am considerat că fiind declaraţii politice, nu am vrut să aduc toate argumentele şi toate documentele şi toate dovezile, dar acum le voi furniza.

Voi face apel şi voi prezenta toate informaţiile pe care le am. Acum, mi se pare uşor stranie decizia Tribunalului pentru că nu poţi pentru declaraţii politice să pui pe cineva să plătească bani, în condiţiile în care nici măcar nu poţi spune că era o declaraţie politică care să-i aducă atingeri domnului Iancu. Dânsul s-a simţit cu musca pe căciulă", a declarat Orban pentru Mediafax.