Opt venezueleni electrocutaţi în timp ce jefuiau o brutărie

Protestele continue din Venezuela împotriva regimului Maduro au devenit tragice atunci când cel puţin 12 persoane au fost ucise în timpul conflictelor şi al incidentului jefuirii unei brutării în capitala Caracas, la sfârşitul săptămânii.
Poliţia investighează locul electrocutării a 8 persoane în Caracas,  Venezuela.
Poliţia investighează locul electrocutării a 8 persoane în Caracas, Venezuela. (Captură Foto)

Cele mai multe decese au avut loc în cartierul El Valle - locuit de muncitori -, situat în apropierea celei mai mari baze militare din Caracas.

Haosul s-a declanşat în momentul în care mai multe persoane au pătruns într-o brutărie protejată de un gard electric şi au încercat să fure un frigider. Mărturiile diferă, dar un lider al opoziţiei a declarat că mai multe persoane au fost electrocutate după ce au vărsat câteva canistre cu apă şi au intrat în contact cu cablul de alimentare al frigiderului.

Conform AP, Ministerul Public al Venezuelei a declarat că în timpul conflictelor violente au fost ucise în El Valle 11 persoane, având vârste cuprinse între 17 şi 45 de ani. Un alt deces a fost raportat la est de Caracas, în El Sucre. Alte şase persoane au fost rănite.

“A fost un război”, a declarat Liliana Altuna, a cărei brutărie a fost jefuită de mai multe persoane înarmate.

Liderii opoziţiei au acuzat guvernul preşedintelui Nicolas Maduro că au atacat manifestanţii cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc, dar nu au acţionat în timpul jefuirii diverselor magazine. Între timp, ministrul de Externe, Delcy Rodriguez. a învinuit opoziţia, susţinând că grupuri înarmate controlate de duşmani ai guvernului au fost responsabile pentru atacul asupra unui spital.

“Respingem şi nu acceptăm aceste declaraţii iresponsabile”, a declarat Henrique Capriles, un fost candidat la preşedinţie din partea opoziţiei, pe care guvernul Maduro l-a blocat să mai candideze la o funcţie publică.

Alte nouă persoane au fost ucise în violenţele asociate cu valul de demonstraţii anti-guvernamentale în ultimele trei săptămâni, când manifestanţii s-au ciocnit cu forţele de ordine.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe