"Opriţi tăierile în pădurile virgine!'- Protest Greenpeace la Vidraru

Tabăra Greenpeace
Tabăra Greenpeace (Dan Campean)

Voluntarii Greenpeace au organizat un protest inedit faţă de tăierile de arbori din pădurile virgine, la Vidraru, unde au afişat un banner de aprox. 70 de metri pătraţi cu mesajul „Stop logging in Europe’s ancient forests” – Opriţi tăierile în pădurile virgine ale Europei. Evenimentul a fost filmat cu drona.

Reamintim că numeroşi voluntari din România şi 10 ţări europene s-au reunit într-o tabără organizată de Greenpeace, în perioada 9 - 28 august în zona Cumpăna-Vidraru pentru a realizează inventarul pădurilor virgine şi cvasivirgine din zonă. Tabăra are loc pe malul lacului Vidraru, bazinul râului Argeş, care până de curând era una dintre cele mai mari suprafeţe acoperite cu păduri virgine şi cvasivirgine.

Până acum voluntarii Greenpeace au cartat 6,5 hectare de suprafeţe de probă. Au fost înregistraţi şi măsuraţi 3584 de arbori, arborele cu cea mai mare înălţime care a fost inventariat până acum este un brad de 47 de metri, iar arborele cu cel mai mare diametru este tot un brad, cu 93 de cm diametru.

Greenpeace împreună cu voluntarii săi face primul pas în popularea Catalogului prin inventarierea pădurii Cumpăna şi depunerea documentaţiei pentru înscrierea şi protejarea ei.

Prin acest demers, Greenpeace cere Ministerului Mediului să impună un moratoriu pe orice fel de intervenţii în aceste păduri, să iniţieze de urgenţă şi să coordoneze un proiect naţional de inventariere a tuturor pădurilor virgine şi cvasivirgine care ne-au mai rămas şi să introducă de urgenţă în Catalog toate pădurile nominalizate pentru includerea în lista patrimoniului mondial UNESCO.

Cetăţenii care doresc să sprijini demersul Greenpeace pot semna petiţia prin care activiştii de mediu îi cer ministrului Mediului protejarea pădurilor virgine.