Oprişan vrea "egalitate" în PSD: "nici premierul să nu mai fie preşedintele partidului"

Marian Oprişan
Marian Oprişan (Epoch Times România)

Încercarea tandemului Victor Ponta & Liviu Dragnea de a reface imaginea de partid corupt a PSD prin limitarea puterii aleşilor locali se întoarce împotriva lor ca un bumerang.

După ce vicepremierul Liviu Dragnea a lansat ideea că preşedinţii de Consilii Judeţene să nu mai poată fi şi lideri ai organizaţiilor judeţene ale PSD, iar premierul Victor Ponta a afirmat că va susţine propunerea limitării numărului mandatelor aleşilor locali şi parlamentarilor la două, reacţiile din teritoriu nu au întârziat să apară, relatează evz.

Una din cele mai dure reacţii vine din partea lui Marian Oprişan, stâlp al partidului, titular al unui îndelungat dosar de corupţie tergiversat prin instanţe de opt ani, preşedinte al CJ Vrancea, preşedinte al organizaţiei judeţene PSD Vrancea şi şef al Uniunii Consiliilor Judeţene.

"Principiul complet este că de la nivel judeţean, unde preşedintele de consiliu judeţean nu mai poate fi preşedinte de partid, să se meargă la nivel naţional: nici miniştrii să nu mai fie vicepreşedinţi la partid, nici vicepremierul să nu mai fie preşedinte executiv şi nici premierul să nu mai fie preşedintele partidului. Dacă vorbim de acest principiu pe echilibru, nu putem vorbi doar de unii. Acest principiu trebuie să funcţioneze de jos până sus", a arătat Oprişan, dând direct în vicepremierul Liviu Dragnea, preşedinte executiv PSD şi în însuşi preşedintele Partidului, premierul Ponta.

Oprişan le mai transmite liderilor PSD că problemele de imagine ale PSD, faţă de chestiunea corupţiei, nu au fost generate doar la nivelul judeţelor:

"Haideţi să considerăm că şi bucureştenii fac parte din ţara asta şi să nu transmitem mesaje precum că bătrânii sunt problema PSD, că nu baronii sunt ăia. Şi ei răspund organelor abilitate pentru faptele lor, aşa cum trebuie să răspundă fiecare cetăţean", a declarat Oprişan.