Oprişan: În toată lumea civilizată, dacă îţi arestează preşedintele partidului, faci alegeri într-o săptămână

Marian Oprişan
Marian Oprişan (Epoch Times România)

Vicepreşedintele PSD Marian Oprişan a afirmat joi, într-o conferinţă de presă înainte de Comitetul Executiv Naţional, că în toată lumea civilizată, atunci când şeful partidului este arestat, se fac foarte repede alegeri pentru a se rezolva situaţia.

Data Congresului a fost stabilită deja în ultimul CEx, premierul Viorica Dăncilă, aspirantă la şefia partidului, şi susţinătorii săi în frunte cu Oprişan impunându-şi opinia în faţa taberei Paul Stănescu - Firea, care încă insistă pentru o amânare.

Reporter: Există posibilitatea ca la acest Congres din 29 iunie să nu fie ales preşedintele PSD?

Oprişan: După părerea mea nu există nicio posibilitate, pentru că - dacă ştiţi - PSD este un partid extrem de serios şi aplecat asupra problemelor pe care le au românii şi e un partid românesc spre deosebire de altele. Noi, dacă am luat o decizie în Comitetul Executiv, decizia Comitetului Executiv se va respecta.

Reporter: Dacă astăzi un coleg va propune să fie amânat acest congres, aţi fi de acord?

Oprişan: Eu în primul rând că nu aş fi de acord, că nu suntem răzgândaci, nu putem să ne culcăm seara cu o decizie şi să ne trezim seara cu altă decizie din acest punct de vedere. Este aberant! Şi, v-am mai spus-o, în toată lumea civilizată, dacă vrem să fim şi noi civilizaţi, într-o săptămână când îţi pleacă preşedintele partidului sau ţi-l arestează cineva se fac alegeri din acest punct de vedere şi se rezolvă situaţia

Merită amintit că Liviu Dragnea era deja condamnat definitiv la închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul când conducea PSD şi a plecat din fruntea partidului doar după ce a fost şi pentru a doua oară condamnat definitiv la închisoare cu executare şi trimis vrând-nevrând la Rahova, unde are acum de executat o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne