Oprişan: Ar fi nevoie de amnistie şi graţiere. Haideţi să ne gândim la seria de oameni condamnaţi nevinovaţi

Vicepreşedintele PSD Marian Oprişan se arată în favoarea unui act de clemenţă precum amnistia şi graţierea, subiect extrem de dezbătut în rândul opiniei publice de ceva vreme.
Marian Oprişan
Marian Oprişan

PSD este un partid care se poate gândi la un act de clemenţă precum amnistia şi graţierea, a afirmat luni, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, "baronul" Marian Oprişan.

"Nu am discutat aşa ceva în Comitetul Executiv Naţional. Indiferent ce spun unii sau alţii, amnistia şi graţierea sunt prevederi constituţionale care sunt la îndemâna Parlamentului ţării, aşa cum graţierea este la îndemâna preşedintelui României. PSD este un partid care împreună cu structurile sale se poate gândi la un asemenea act de clemenţă fără niciun fel de problemă, pentru că acte de asemenea clemenţă s-au mai dat şi în Polonia, Cehia, în Ungaria, în alte ţări", a declarat Oprişan, citat de Agerpres.

Potrivit liderului PSD, ar fi nevoie de un asemenea act de clemenţă având în vedere "seria abuzurilor comise în justiţie".

"Şi de ce ar fi nevoie? Haideţi să ne gândim la seria de abuzuri comise în justiţie şi la seria de oameni condamnaţi nevinovaţi pe baza protocoalelor încheiate între SRI şi unităţile de parchet din România", a precizat Oprişan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne