Oprescu se pregăteşte de dezastre. Peste un milion de euro băgaţi în paturi de campanie

Sorin Oprescu
Sorin Oprescu (Epoch Times România)

După ce a plătit sute de mii de euro pentru achiziţionarea a 16.500 de saci de dormit, primarul Capitalei, Sorin Oprescu a mai găsit 1,1 milioane de euro pentru achiziţionarea a 12.600 paturi de campanie, relatează sursazilei.ro. Fericitul furnizor al miilor de paturi este o firmă cu un singur angajat, cu sediul într-un apartament de bloc.

Potrivit anunţului de licitaţie, Primăria Capitalei a atribuit firmei Metty Engineers un contract de 4,08 milioane de lei, fără TVA, pentru achiziţionarea a 12.600 de paturi de campanie (a fi folosite în caz de dezastre şi calamităţi naturale) pentru dotarea Stadionului Arena Naţională şi a şcolilor. La licitaţia organizată de primărie au participat, surprinzător, doar două firme şi doar oferta celor de la Metty Engineers a fost admisibilă. Contractul a fost semnat pe 17 decembrie anul trecut şi va fi finanţat de la bugetul primăriei.

Metty Engineers este înfiinţată în 2011, are sediul într-un apartament din Bucureşti, Sectorul 6, iar domeniul de activitate este „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”. Firma are un singur angajat, altminteri deosebit de productiv, din bilanţul fiscal depus în 2013 rezultând că Metty Engineers a avut un profit de aproximativ 158.000 de lei.

În octombrie 2013, aceeaşi firma s-a lipit şi de un contract cu Primăria sectorului 6, condusă de Rareş Mănescu. Contractul se ridică la 1,6 milioane de lei, fără TVA şi are drept obiect construirea a şapte saline de suprafaţă. Proiectul este derulat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 6.

Achiziţionarea celor 12.600 de paturi face parte din programul de pregătire al municipalităţii în caz de dezastre. În cadrul acestui program, PMB-ul lui Oprescu a cheltuit în 2014 peste 1,5 milioane de euro pentru a cumpăra paturi, saltele şi oale pentru mâncare.