Oprescu o reclamă la CSM pe judecătoarea Camelia Bogdan

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a depus la CSM o plângere care o vizează pe judecătoarea Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucureşti.
Sorin Oprescu
Sorin Oprescu (Epoch Times România)

Însoţit de avocatul său, Sorin Oprescu - edilul suspendat al Capitalei - s-a prezentat joi la sediul Consiliului Superior al Magistraturii pentru a depune o sesizare împotriva judecătoarei Camelia Bogdan, pe care o acuză că ar fi săvârşit abateri disciplinare atunci când a judecat şi s-a pronunţat asupra măsurii preventive în cazul său.

Potrivit Agerpres, Oprescu le-a declarat jurnaliştilor că doreşte un proces echitabil, adăugând că a dat de bună credinţă declaraţia în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi.

"Am depus o plângere împotriva judecătoarei Bogdan Camelia, pentru că în şedinţa de judecată în care era vorba despre validarea sau nu a arestării, doamna judecător a făcut apel la o serie întreagă de fapte care nu aveau nicio legătură cu presupusa faptă.

Ba, mai mult decât atât, consider că şi-a depăşit obligaţiunile luând un rol de 'procuror şef' şi recomandând procurorului, ca şi când aş fi fost absolut vinovat şi ar fi fost vorba despre o sentinţă şi nu de o discuţie asupra stării preventive, iar procurorul de caz a urmat întru totul toate aceste recomandări", a afirmat Oprescu.

Reamintim că primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost trimis în judecată, pe 20 noiembrie 2015, alături de mai multe persoane, fiind acuzat că a condus un grup infracţional organizat, constituit de directorul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, mai precis dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalităţii.

Primarul a fost arestat după ce a primit la locuinţa sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupţie.