Oprea: Peste 50.000 de persoane s-au înscris în UNPR

Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Epoch Times România)

Fostul vicepremier al României Gabriel Oprea susţine că peste 50.000 de persoane s-au înscris în partidul său - UNPR. Potrivit lui Oprea - ieşit din politica mare după moartea poliţistului Bogdan Gigină, tânăr ce şi-a pierdut viaţa în timp ce-i tăia lui pârtie în trafic -, UNRP este în plin proces de reorganizare şi creştere continuă a numărului de membri, iar conducerea partidului şi-a propus să obţină un rezultat onorabil la alegerile europarlamentare care vor avea loc în luna mai.

"Suntem într-un proces de reorganizare a partidului. (...) Suntem singurul partid care ne-am ţinut de cuvânt şi nu am trădat niciodată, iar în ultimul timp au venit peste 50.000 de membri de partid noi, dintre care foşti militari, poliţişti, jandarmi, pompieri, rezervişti. Ne pregătim pentru alegerile europarlamentare, (...) trebuie să strângem peste 200.000 de semnături valide. Ne organizăm, creştem numărul membrilor în toate organizaţiile, ne mişcăm milităreşte ca să spun aşa. (...) Acum România este pe un drum greşit şi avem nevoie de solidaritate, de unitate, de a creşte imaginea României în Europa. (...) Ne propunem să facem o figură onorabilă la europarlamentare, în iunie vom stabili pe cine sprijinim la preşedinţia României şi ne propunem să ajungem la nivelul care am fost în 2015, un an în care UNPR era peste 15%. Ne dorim să avem o participare cât mai bună la alegerile locale din 2020 şi să intrăm în Parlamentul României", a declarat Gabriel Oprea, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, UNPR lucrează la constituirea listei de candidaţi pentru alegerile europarlamentare, în paralel cu sporirea numărului de membri la toate organizaţiile din ţară.

"(...) La alegerile europarlamentare, spre deosebire de alegerile locale, intră mecanismul de partid, organizarea. De aceea, partidele care au o bună reprezentare în teritoriu vor avea rezultate şi noi încercăm milităreşte să ne organizăm, să ne mărim numărul de membri de partid cu oameni serioşi şi să obţinem un rezultat cât mai bun la europarlamentare", a spus Gabriel Oprea.

Oprea, renumit în trecut pentru modul în care-şi negocia sprijinul politic, a mai declarat că în perspectiva alegerilor din anul 2020, UNPR nu exclude nicio alianţă politică, însă partidul intenţionează să devină un pol de forţă pentru a putea negocia.

"În politică n-ai voie să excluzi nicio alianţă, care poate fi şi cu Victor Ponta (preşedintele ProRomânia, n.r.), dar poate fi şi cu alte partide. (...) Noi vrem să mergem în primul rând singuri în alegeri, în primul rând. Nimeni nu te bagă în seamă în politică, nu stă cu tine la masă doar dacă reprezinţi ceva. Cred că profilul UNPR-ului este onoarea şi cred că de asta are nevoie România. Nu excludem nicio alianţă politică, dar noi vrem să ne pregătim cât mai serios şi să ne prezentăm onorabil la alegeri şi trebuie să câştigăm încrederea românilor", a subliniat Gabriel Oprea.

Reamintim că Gabriel Oprea a ieşit din Guvern şi din prim planul vieţii politice după ce poliţistul Bogdan Gigină a murit, la doar 28 de ani, căzând de pe motocicletă, în timp ce-i făcea lui "pârtie" în trafic. În urma incidentului, Oprea a fost inculpat iniţial de ucidere din culpă şi abuz în serviciu. Acest ultim capăt de acuzare a picat însă după decizia Curţii Constituţionale care a dezincriminat abuzul în serviciu prin încălcarea de legislaţie secundară.

Alături de Oprea au fost acuzaţi de ucidere din culpă General MPM Impex SRL şi Petre Mazilu, administratorul acestei companii.

La începutul lunii ianuarie a.c., Tribunalul Bucureşti a decis să retrimită la DNA dosarul în care fostul vicepremier Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă.

Dosarul generalului a avut un parcurs "interesant": a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care şi-a declinat ulterior competenţa în favoarea Judecătoriei Sectorului 1. De acolo a fost trimis însă la Tribunalul Bucureşti, care, vedem acum, l-a trimis înapoi la DNA pentru a fi refăcută ancheta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne