Opoziţia cere investigarea lui Kadîrov pentru "extremism"

În urma unui apel făcut de un deputat şi activist rus din St. Petersburg privind investigarea lui Kadîrov pentru extremism, Procuratura Generală a Rusiei a declarat că ancheta va fi desfăşurată de procuratura cecenă.
Liderul cecen Ramzan Kadirov.
Liderul cecen Ramzan Kadirov. (Captură Foto)

Biroului Procuraturii din Cecenia i s-a cerut să investigheze pentru extremism comentariile făcute de liderul cecen Ramzan Kadîrov, în urma unui apel făcut de activistul şi deputatul din St. Petersburg Maxim Reznik, a raportat luni website-ul de ştiri Fontanka.ru.

În apel, Reznik a cerut ca declaraţiile lui Kadîrov despre activiştii opoziţiei ruse, pe care i-a numit “şacali” şi “duşmani ai poporului”, să fie investigate pentru extremism.

În răspunsul primit din partea Biroului Procuraturii Generale din Rusia se menţionează că “apelul a fost trimis Biroului Procuraturii Cecene”, care va desfăşura investigaţia, a raportat Fontanka, citându-l pe Reznik.

Reznik a declarat că nu a fost mulţumit de răspuns.

“În conformitate cu legea federală anti-extremism, astfel de chestiuni trebuie să fie examinate de către Procurorul General sau adjunctul acestuia. Acest răspuns dovedeşte încă o dată că guvernul federal nu controlează situaţia din Cecenia”, a precizat Reznik.

Deputatul rus intenţionează să trimită un al doilea apel, conform website-ului Fontanka.