Opoziţia a luat foc după conferinţa lui Teodorovici: Lăcomia Guvernului Dragnea-Dăncilă aruncă România în aer

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a reacţionat dur după pachetul de măsuri fiscal-economice anunţat de Guvernul Dăncilă prin vocea ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici.
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici (Florin Chirila/Epoch Times)

Lăcomia Guvernului Dragnea-Dăncilă aruncă economia României în aer, a acuzat marţi seară, în cadrul unui comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

"Foame de bani la bugetul statului şi lăcomia guvernului Dragnea–Dăncilă pentru venituri din taxele şi impozitele plătite de companii le-au întunecat raţiunea şi distrug cele mai importante sectoare din economia românească. Suprataxarea sălbatică a companiilor din energie, comunicaţii, bănci şi comerţ se va întoarce împotriva românilor care susţin prin munca lor cinstită funcţionarea statului. Intervenţia brutală a Guvernului de zapcii în piaţa liberă va alunga investitorii privaţi şi va înăbuşi creditarea economiei cu efecte dezastruoase pentru toţi românii", a declarat Ionel Dancă.

Purtătorul de cuvânt al PNL a acuzat că "incompetenţa crasă" a Guvernului Dragnea–Dăncilă nu poate fi acoperită prin măsuri care "dinamitează" funcţionarea corectă a economiei de piaţă.

"Costurile suplimentare impuse de aceste măsuri fiscale fără precedent vor fi transferate în sarcina consumatorilor prin preţuri mai mari la utilităţi, rate mai mari la bănci şi o nouă explozie a inflaţiei. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a ordonat un atac bolnav la sectorul privat din economie iar ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici execută orbeşte aceste teze neocomuniste împotriva companiilor româneşti profitabile şi a multinaţionalelor. În urma anunţului făcut de Teodorovici, ne aşteptăm la o reacţie dură a investitorilor autohtoni şi străini care va retrograda perspectivele de creştere economică ale României", a precizat Ionel Dancă.

Reamintim că ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a susţinut o declaraţie de presă, la Palatul Victoria, în care a prezentat o serie de măsuri fiscal-bugetare care se vor regăsi într-o ordonanţă de urgenţă ce va fi adoptată până la finalul anului. Printre măsurile anunţate se numără "taxa pe lăcomie" pentru bănci, modificări la Pilonul II de pensii private şi la taxele pe viciu, precum şi plafonarea preţului la gaze. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne