Opoziţia a explodat: "Dragnea vrea să condamne România la dezastru pentru următoarele două decenii"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, vrea să condamne România la dezastru nu doar într-un mandat de patru ani, ci pentru următoarele două decenii, acuză liberalii, care fac referire la un nou proiect de lege promovat de Guvernul Dăncilă.
Preşedintele PSD Liviu Dragnea
Preşedintele PSD Liviu Dragnea (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

PNL a luat act cu "stupoare" de intenţia Guvernului "Dăncilă–Dragnea" de a adopta un proiect de lege care îşi propune nici mai mult nici mai puţin decât să reglementeze cine stabileşte viitorul României în următorii 22 de ani, se arată într-un comunicat de presă remis duminică de partidul condus de Ludovic Orban.

"Iar dacă acest lucru nu ar fi fost suficient, cel care ar urma să conducă forul menit să stabilească încotro se îndreaptă România este nimeni altul decât condamnatul Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Acest proiect de lege trădează un mod de gândire bolnav, infestat de nostalgiile comuniste ale unor oameni care n-au reuşit nici până acum să asimileze în mod real valorile democraţiei. Practic, cetăţenii nu vor mai avea niciun cuvânt de spus, în alegeri, în privinţa direcţiei pe care o urmează România, întrucât tot ceea ce va stabili „Comitetul lui Dragnea” devine obligatoriu pentru orice guvernare va veni ulterior", a transmis PNL.

Potrivit liberalilor, este inadmisibil ca, după numai aproape un an şi jumătate de guvernare catastrofală, în care au fost deturnate toate echilibrele economice ale României, PSD-ul lui Dragnea să forţeze perpetuarea unui climat toxic pentru interesele cetăţenilor acestei ţări în următoarele două decenii.

"Luând ca exemplu doar parcursul aderării la moneda Euro, obiectiv faţă de care actuala guvernare PSDragnea a acţionat tocmai în sens contrar obiectivului enunţat, devine de domeniul evidenţei faptul că nu se poate vorbi de bună-credinţă, profesionalism şi luciditate din partea acestei clici de impostori. Aceşti indivizi nu au putut dovedi prin absolut nimic faptul că sunt capabili de viziune asupra dezvoltării României, ci doar că sunt în stare să deturneze, fără scrupule, viitorul acestei ţări în interesele lor personale şi de grup. Nimic nu a oprit cele trei guverne patronate de Liviu Dragnea, de la alegeri până în prezent, să-şi demonstreze performanţa în gestionarea economiei, a infrastructurii, a stabilităţii sociale, a reformelor fiscale şi salariale. Zi de zi am constatat cu toţii că aproape toate demersurile actualei guvernări s-au soldat cu un eşec, generând efecte tot mai nocive", a punctat PNL.

Liberalii au somat Guvernul să renunţe la acest proiect de lege a cărui singură raţiune, consideră ei, este aceea de a încerca să falsifice şi să deturneze în scop propagandistic o temă importantă pentru destinul României.

"Este revoltător ca un astfel de subiect să fie transformat într-un vehicul electoral pentru Liviu Dragnea. Înainte de a-şi propune să definească strategia acestei ţări până în 2040, actuala guvernare trebuia să facă dovada, prin fapte, că este în stare să rezolve problemele curente, urgente, cu care se confruntă România. Însă, a demonstrat contrariul", a conchis PNL.