Opoziţia a depus moţiunea de cenzură: "Avem cel mai slab guvern din ultimii 100 de ani"

PNL, PMP şi USR au depus, vineri, moţiunea de cenzură, document care, susţin acestea, este o radiografie realistă a stării deplorabile în care se află România, condusă de cel mai incompetent guvern pe care l-a avut în ultimii ani.
Opoziţia depune moţiune de cenzură
Opoziţia depune moţiune de cenzură (Captura)

Reprezentanţii Opoziţiei au depus, vineri, moţiunea de cenzură numită “Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, ruşinea României!”. Moţiunea a fost semnată de 163 de parlamentari. Cu ocazia depunerii moţiunii, liberalii au atras atenţia că România va avea un viitor sumbru dacă actuala guvernare rămâne în continuare în România.

"Astăzi am depus moţiunea de cenzură. Este o moţiune pe care eram obligaţi să o depunem având în vedre starea în care actuala Guvernare a adus România (...) Am un singur mesaj şi cred că este foarte important să realizăm momentul acestei moţiuni. Şi cred că e momentul adevărului. Astăzi, în România, avem grupări politice care spun că respectă valorile europene, respectă tot ce înseamnă să fie european şi se mândresc să facă parte din UE şi din famiile europene. Totuşi, la ei acasă susţin o coaliţie care a distrus România în ultimii 2 ani de zile şi a îndepărtat-o de Europa. A venit momentul să lămurim acest lucru în societatea noastră şi să facem ceea ce spunem, dacă respectăm Europa şi valorile europene e momentul să votăm această moţiune", a declarat senatorul PNL Florin Cîţu, după depunerea moţiunii.

"E foarte trist că acum, în An Centenar, avem cel mai slab guvern al României din ultimii nu doar 29 de ani ci din ultimii 100 de ani, un guvern care nu guvernează ci e folosit de Liviu Dragnea pentru a-şi păstra influenţa în partid, vedem că face şi desface, împarte ministere prin partid după cum se supără unii sau alţii, au schimbat până acum 75 de miniştri, ori ţara nu poate merge aşa înainte, avem un deficit bugetar record, avem inflaţie, pentru ca ţara este neguvernată. Acest Guvern Dăncilă nu guvernează ci aşteaptă să vadă ce îi spune dl Dragnea să facă astfel încât el să îşi păstreze influenţa în partid şi să scape de dosare", a precizat, de partea sa, reprezentantul USR, deputatul Ionuţ Moşteanu.

De partea sa, senatorul PMP Robert Turcescu a atras atenţia că dincolo de calcule, voturi, asistăm azi la un document extrem de important care marchează începutul unei colaborări foarte puternice între partidele de Opoziţie.

"Putem denumi această moţiune de cenzură ca fiind startul Opoziţiei unite, deşi noi am mai colaborat şi înainte...", a precizat Turcescu, potrivit căruia moţiunea, rodul colaborării partidelor din Opoziţie, radiografiază toate nenorocirile făcute de coaliţia la putere.

Turcescu a mai cerut ca la vot să fie notate şi făcute publice numele celor ce vor vota împotriva moţiunii pentru că ei vor fi mai mult decât responsabili pentru ce se va întâmpla în următoarea perioadă în România.

Cât despre şansele ca aceasta să treacă, Florin Cîţu a precizat că moţiunea e susţinută şi de Pro România şi se poartă negocieri şi cu UDMR şi parlamentari PSD şi s-ar putea să avem surprize.

"Vă spun că există, pentru prima oară, la Senat, un grup important de senatori care doreşte să voteze această moţiune. S-ar putea să avem surprize", a declarat Cîţu, potrivit căruia sunt mai mult de 10 persoane cu care el a discutat la Senat iar discuţiile vor continua până în ultima secundă.

Reamintim că, pentru ca moţiunea să treacă, Opoziţia mai are nevoie de încă 70 de voturi peste cele 163 pe care susţine că le are deja. Votul va avea loc săptămâna viitoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne