Operaţiunea "Iohannis, acuzat de înaltă trădare". Proiectul PSD, prezentat de site-ul lui Bogdan Chireac

PSD ar vrea să-l pună sub acuzare pe preşedintele Klaus Iohannis pentru înaltă trădare, pentru insurecţie, revoltă şi uzurpare, potrivit unui document publicat de site-ul analistului politic Bogdan Chireac, un apropiat al preşedintelui PSD Liviu Dragnea.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Site-ul dcnews.ro prezintă un document "primit pe surse PSD", proiectul unei hotărâri a Parlamentului de punere sub acuzare a preşedintelui Klaus Iohannis pentru înaltă trădare, în care şeful statului este învinovăţit de presupuse acte de insurecţie, de "revoltă împotriva instituţiilor care exercită puterea de stat", de instigare şi chemare la revoltă, relatează G4Media.ro.

De remarcat formularea tipic Caragiale a DCNews, care scrie că documentul "a fost asumat de mai mulţi lideri PSD sub anonimat".

Potrivit surselor G4Media.ro, documentul a fost primit direct de la liderul PSD Liviu Dragnea. DCNews.ro e un site deţinut de Bogdan Chireac, important aliat mediatic al lui Dragnea, care a fost finanţat în trecut de Tel Drum, potrivit unei investigaţii Rise Project.

Documentul atribuit PSD îl transformă practic pe Iohannis într-un adevărat revoluţionar care se bazează pe revolte populare, insurecţie şi răsturnarea ordinii de stat. Proiectul ar reprezenta baza pentru acuzarea preşedintelui de înaltă trădare.

Potrivit Constituţiei, Parlamentul îl poate pune pe şeful statului sub acuzare pentru înaltă trădare cu două treimi dintre voturile senatorilor şi deputaţilor – un prag imposibil de atins de PSD şi ALDE în actuala aritmetică parlamentară.

Pentru a citi integral articolul intraţi aici.