"Operaţiunea Desconspirarea": Un ofiţer SRI activ, consilier al lui Cazanciuc. Se cere capul lui Coldea

Generalul Florian Coldea, 9 februarie 2015
Generalul Florian Coldea, 9 februarie 2015 (Epoch Times România)

În aceeaşi zi în care Elena Udrea este arestată preventiv pentru fapte de corupţie, la scurt timp după ce a depus un denunţ pe numele generalului SRI Florian Coldea, la postul B1 Tv (care până deunăzi a cântat osanale lui Maior, prin Sorina Matei) apare un fost ofiţer al serviciului pe nume Adrian Radu care dezvăluie, în exclusivitate, că unul dintre consilierii ministrului de Justiţie, Robert Cazanciuc, este ofiţer activ SRI. Se cere demisia lui Coldea, care a încălcat astfel Legea securităţii naţionale.

Fostul ofiţer SRI, Adrian Radu, care este de părere că acuzaţiile Elenei Udrea sunt credibile, îşi începe dezvăluirile de miercuri seară cu o întrebare: "SRI subordonează justiţia, sau SRI, ca orice insituţie a statului se supune justiţiei?"

"Fac un apel la preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, să-l demită de urgenţă pe domnul general Florian Coldea pentru săvârşirea infracţiunii din articolului 26 din Legea siguranţei naţionale şi fac un apel la prim-ministrul României să îl demită de urgenţă pe ministrul de Justiţie. De ce? Am în faţă două declaraţii de avere din 2013 şi 2014 ale domnului Andronache Florian Teodor – consilier al Ministrului Justiţiei", a declarat fostul ofiţer SRI Adrian Radu.

Potrivit documentelor arătate camerelor de luat vederi, în 2013, Andronache Florian Teodor declara că este ofiţer în cadul SRI şi a câştigat un venit de 42.000 de lei, iar în 2014, acelaşi domn, având funcţia acum de consilier al Ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, dar şi pe cea de ofiţer SRI în cadrul UM 0735 Ploieşti (SRI Ploieşti) ar fi câştigat tot 42.000 de ron.

Practic, doi ani la rând, Andronache Florian Teodor, care şi acum este angajat consilier în cadrul Ministerului Justiţie, este plătit de SRI.

"Andornache Florian Teodor este ofiţer activ al SRI. SRI prin domnul Maior care în 2014 era la comanda unităţii SRI Prahova şi domnul Coldea, încălcând Legea siguranţei naţionale, îl trimite pe acest ofiţer in calitate de consilier la Ministerul Justiţiei, adică îl trimite consilier al unui om politic. Şi mai mult decât atât, pune sub semnul întrebării independenţa Justiţiei din punctul meu de vedere", a afirmat fostul ofiţer SRI Adrian Radu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.