Operaţiunea "debarcarea lui Zgonea", reluată. Dragnea iese la atac: "Există o limită a penibilului"

"Debarcarea" lui Valeriu Zgonea de la şefia Camerei Deputaţilor nu va mai fi amânată până după alegerile locale din 5 iunie, aşa cum anunţaseră iniţial social-democraţii.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a ales să se lege de nişte "chichiţe procedurale care sunt discutabile" pentru a rămâne în fruntea Camerei Deputaţilor, după excluderea sa din PSD, însă demersul pentru vacantarea funcţiei va fi reluat săptămâna viitoare, a declarat, joi, liderul social-democraţilor Liviu Dragnea.

"Fiecare om, cel puţin peste 18 ani când devine major în acte, alege singur, decide singur cât de mult vrea să se umple de ridicol sau de penibil. (...) Acel domn a fost exclus din PSD aproape cu unanimitate şi spun aproape cu unanimitate pentru că eu nu am participat la această decizie având iniţial altă propunere şi anume retragerea sprijinului politic. (...) Odată ce a fost luată decizia privind excluderea, preşedintele Camerei Deputaţilor acum este un om fără de partid.

Preşedinţia Camerei Deputaţilor nu este o funcţie administrativă sau o funcţie care se ocupă prin concurs. Este o funcţie 100% politică, cel care ocupă funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor este propus de către un partid (...). În momentul în care partidul l-a exclus, cum s-a întâmplat la noi, automat acel om trebuia să îşi prezinte demisia. Dumnealui a ales să se lege de nişte chichiţe procedurale care sunt discutabile, procedurile sunt sigur că se vor relua în săptămâna viitoare", a declarat Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

Preşedintele PSD susţine că nu ştie dacă va fi necesară schimbarea regulamentului Camerei Deputaţilor pentru a-l da jos pe Zgonea, însă după vacantarea funcţiei, social-democraţii vor face "imediat" o propunere.

"În ceea ce priveşte viitorul preşedinte al Camerei Deputaţilor, prima condiţie care trebuie îndeplinită e să avem un fost preşedinte. În momentul în care locul acela va deveni vacant, PSD va face o propunere prin vocea mea. Până atunci noi nu vrem să vânturăm nume, mai este un personaj care acum candidează la Primăria Bucureştiului care se lăuda prin ţări străine că este 'the prime minister to be elected', adică tot spunea la toată lumea că el o să fie prim-ministru. Să rămână locul vacant şi PSD imediat va face o propunere care va fi şi votată.

Domnul Neacşu a spus un lucru foarte important, care este real: principala noastră preocupare nu este când se va elibera locul de la Cameră, se va întâmpla prin procedurile parlamentare, de exemplu noi astăzi suntem prezenţi aici pentru a ne susţine candidaţii. Preocuparea oficială începând de mâine şi prioritatea zero va fi campania electorală şi câştigarea alegerilor locale.

Nu tot partidul îşi va concentra energiile cum să îl convingă pe un om că există o limită a penibilului de care nu trebuie să treacă. Se va întâmpla după părerea mea cât de curând la Camera Deputaţilor, procedurile nu-s blocate, ele vor fi reluate săptămâna viitoare, de luni începând", a mai precizat Liviu Dragnea.

Valeriu Zgonea a solicitat miercuri Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor să respingă solicitarea grupului PSD vizând revocarea sa din funcţie pe motiv că nu îndeplineşte condiţiile de admisibilitate.

În opinia lui Zgonea, care acum nu mai are calitatea de membru PSD pentru că a fost exclus, revocarea trebuie făcută doar de liderul grupului parlamentar din care face parte, iar acest lucru nu mai este posibil în cazul său.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne