Opera Naţională din Bucureşti, lovită de Covid-19. 10 angajaţi depistaţi pozitiv la test

Opera Nationala Bucuresti
Opera Nationala Bucuresti (operanb.ro)

10 angajaţi ai Operei Naţionale Bucureşti au fost depistaţi pozitiv la testul COVID-19. Anunţul a dus la suspendarea concertelor pentru două săptămâni, informează Digi24. Ştefan Ignat, directorul teatrului de Operă bucureştean, informează că printre cei 10 „confirmaţi” se numără atât solişti, cât şi personal tehnic. Decizia de suspendare a activităţii vizează toate spectacolele, iar artiştii vor face doar studiu individual.

„Septembrie era o lună pentru pregătirea începerii stagiunii, la 1 octombrie. Noi am hotărât cu o lună în urmă sa facem concerte în această perioadă, ca să oferim publicului concerte în aer liber, cu respectarea tuturor normelor, ceea ce s-a şi întâmplat. Din nefericire, la promenada Operei, un caz, nespunând că e infectat, i-a infectat şi pe o parte din angajaţi, din solişti. Ar fi multe de spus, dar şi angajatul are obligaţia de a purta mască, de a se spăla pe mâini, de a avea grijă de el. Ceea ce nu s-a întâmplat la aceşti 10 oameni care au intrat în Operă, au făcut poze fără să li se dea voie, fără mască, îmbrăţişându-se. Aici este problema. Ceilalţi participanţi nu s-au îmbolnăvit, au respectat regulile. Mai sunt şi oameni care nu înţeleg faptul că trebuie să poarte mască în interiorul clădirii, fără a face poze, fără a se îmbrăţişa.”, a spus Ignat.

Directorul instituţiei a mai adăugat că DSP-ul a fost anunţat chiar a doua zi şi au fost luate imediat măsurile ce se impuneau, astfel că toţi cei văzuţi în fotografii au fost trecuţi în izolare.

„COVID nu s-a răspândit în Operă. Focarul este închis, nu avem de ce ne face griji, nici spectatorii nu au de ce să-şi facă griji”, a precizat Ştefan Ignat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură