ONU susţine că peste 60% dintre yemeniţi sunt afectaţi de foamete

Agenţia ONU pentru alimentaţie a avertizat că peste jumătate dintre cetăţenii Yemenului se află în pragul foametei, în condiţiile în care ţara arabă continuă să fie ţinta loviturilor aeriene saudite neîncetat.
Un yemenit stă în mijlocul ruinelor unei clădiri distruse de lovituri aeriene în Sana’a, Yemen. MSF a declarat că 3 persoane au fost ucise într-un atac cu rachetă asupra unui centru medical din Yemen.
Un yemenit stă în mijlocul ruinelor unei clădiri distruse de lovituri aeriene în Sana’a, Yemen. MSF a declarat că 3 persoane au fost ucise într-un atac cu rachetă asupra unui centru medical din Yemen. (Captură Foto)

Într-un raport publicat miercuri, Programul Alimentar Mondial (WFP) al ONU a susţinut că 60% dintre yemeniţi, adică 17 milioane de cetăţeni, se află în situaţii de “criză” sau “de extremă urgenţă” din punct de vedere alimentar.

“Dacă actorii umanitarii nu au ajung la toţi oamenii care au nevoie de ajutor în lunile imediat următoare, situaţia s-ar putea deteriora dramatic”, a susţinut raportul.

WFP a avertizat că provinciile Ta'izz şi Hudaydah riscă să fie lovite de foamete dacă nu primesc ajutoare suplimentare.

Agenţia a notat că cele două provincii de la Marea Roşie “au cea mai mare rată de malnutriţie acută din ţară, variind de la 17% în Taizz până la 25% sută în Hudaydah”.

Conform raportului, alte provincii yemenite foarte afectate sunt Lahij, Abyan, Sa’ada, Hajjah şi Shabwah.

Campania militară saudită a provocat moartea a pese 12.000 de yemeniţi începând cu martie 2015, conform unui ONG pentru drepturile omului.

Războiul saudit a provocat, de asemenea, pagube semnificative infrastructurii ţării sărăcite.

Luna trecută, şeful ONU pentru probleme umanitare a avertizat că patru ţări se confruntă cu probleme grave privind foametea, şi a numit Yemenul ca fiind cea mai afectată dintre acestea.

Stephen O'Brien a susţinut că numai în luna ianuarie, în Yemen, un plus de trei milioane de persoane suferă din cauza foametei cronice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe