ONG "inventat" de Liviu Dragnea primeşte lunar 50.000 lei de la CJ Teleorman

Consiliul Judeţean Teleorman a decis să cotizeze lunar cu 50.000 lei pentru un ONG condus până în 2003 de Liviu Dragnea şi, ulterior, de un fost şofer al acestuia.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Una dintre asociaţiile lui Liviu Dragnea primeşte de la Consiliul judeţean Teleorman o cotizaţie de 50.000 de lei pe lună, relatează Europa FM. Mai exact, este vorba de Asociaţia EuroTeleorman, condusă vreme îndelungată de Mihai Putineanu, fost şofer şi om de încredere al liderului PSD, arată sursa citată.

Hotărârea a fost luată în forul decizional judeţean cu majoritate de voturi.

Criticile care însoţesc finanţarea din bani publici a acestei asociaţii se leagă de faptul că finanţarea nu se justifică prin acţiuni de interes public. Practic, singura acţiune de impact a respectivei asociaţii este organizarea anuală a evenimentului Parada Europei, o idee care îi aparţine lui Liviu Dragnea, constând într-o competiţie a liceelor din judeţ.

Din păcate, parada nu mai are impactul din trecut, pentru că nu mai oferă participanţilor premii substanţiale, constituind mai curând un alt pretext pentru ca Asociaţia să primească donaţii de la primăriile din Teleorman, mai precizează sursa citată.

Reamintim că potrivit România Liberă, Euro Teleorman este o organizaţie nonguvernamentală inventată de Liviu Dragnea în 2003, care trebuia să aducă fonduri europene în judeţ.

Dragnea a fost preşedintele Euro Teleorman până în anul 2013, când a predat toate funcţiile pe care le deţinea în judeţ lui Adrian Ionuţ Gâdea, numit în 2017 secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, pe atunci preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, anchetat de DNA în afacerea „Belina“.

Finul lui Dragnea, Mihai Slăvescu Putineanu, a deţinut funcţia de director executiv al organizaţiei Euro Teleorman din ianuarie 2007 până în mai 2017, atunci când presa a prezentat legăturile de afaceri pe care acesta le avea cu firma Tel Drum. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici