Ondine Gherguţ: Turcescu a fost anihilat după ce a anunţat că poate proba cine e prezidenţiabilul - ofiţer acoperit

Ondine Gherguţ, primind premiul pentru curaj de la însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti, 11 aprilie 2014
Ondine Gherguţ, primind premiul pentru curaj de la însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti, 11 aprilie 2014 (Ambasada SUA)

Mărturisirea cunoscutului jurnalist Robert Turcescu că a fost ofiţer sub acoperire la Direcţia de Informaţii Militare a declanşat o serie de speculaţii şi controverse în presă. Jurnalista de investigaţii Ondine Gherguţ, a postat pe pagina sa de socializare o scurtă analiză a cazului în care a punctat o serie de elemente cheie în încercarea de a desluşi misterul.

După ce a dezvăluit pe blogul său că a fost locotenent colonel sub acoperire şi a postat o serie de documente pentru a atesta acest lucru, Robert Turcescu a ieşit pe post şi a precizat că nu va mai realiza emisiunea "Sub semnul întrebării" şi că este gata să dea socoteală în faţa judecătorilor.

Trebuie menţionat că dezvăluirea lui Turcescu are loc la doar câteva zile după ce senatorul Ilie Sârbu, socrul premierului Victor Ponta, îl acuzase pe acesta că ar fi ofiţer acoperit.

Vă prezentăm analiza făcuta de jurnalista Ondine Gherguţ:

"Citesc tot felul de năzdrăvănii despre autodenunţul lui Robert Turcescu, motiv pentru care sunt necesare clarificări:

1. Acţiunea a fost premeditată/pregătită din timp (ca la şah, au fost calculate multe mişcări viitoare pe tablă) de Gabriel Oprea, pe atunci ministru al Apărării, care l-a promovat pe Robert Turcescu la gradul de colonel, deşi un ofiţer acoperit nu este înălţat în grad prin Monitorul Oficial.

Cu alte cuvinte, PRIMUL care l-a deconspirat a fost GABRIEL OPREA!

Nu poti ridica in grad pe cineva care nu e militar. TOCMAI asta a fost "ACOPERIREA" deconspirării lui Robert Turcescu, ca apoi să se dea vina pe o simplă "EROARE MATERIALĂ" ( asa se evită puscaria).

Robert a fost luat prin surprindere şi a negat vehement (conform regulamentului pe care trebuie să-l respecte un ofiţer acoperit) că ar fi CERUT să fie colonel mapn!

De asta tot spun că deconspirarea a fost pregătită temeinic, pas cu pas, incă din 2012.

2. Şeful Direcţiei de Informaţii Militare era ILIE BOTOŞ, fost procuror general al României (cel care l-a lăsat scăpat pe Omar Hayssam, răpitorul jurnaliştilor români şi mare mafiot PSD în România), care din această funcţie a ajuns consilierul premierului PONTA exact în perioada în care Robert lansase în emisiunile sale leitmotivul " Ponta, mai guvernăm şi noi ceva?".

Îmi pun întrebarea: BOTOŞ i-a dat lui PONTA dosarul de ofiţer acoperit al lui Robert?

3. Ponta şi ANTENELE (în special RADU TUDOR, ba parcă l-am auzit şi pe Bogdan Chireac) au marşat vreo jumătate de an (dacă nu mai mult) pe ironiile cu "dl colonel ROBERT TURCESCU", pregătind momentul culminant de duminică seară.

4. Robert a anunţat că poate proba cine e ofiţerul acoperit - candidat la preşedinţia României. A avut (vineri parcă) o emisiune tensionată cu ILIE SÂRBU. Maşinăria SISTEMULUI a intrat în funcţiune (şi l-a anihilat pe Robert).

5. De vineri până astăzi s-a produs declicul. Nu cunoaştem amănunte.

ROBERT era speriat în această seară, când s-a autodenunţat. A făcut FOARTE BINE că s-a AUTODENUNŢAT!

Nu poate fi inculpat deoarece primul care l-a DECONSPIRAT a fost GABRIEL OPREA!

Prin autodenunţ, Robert a arătat că are conştiinţă şi că îşi respectă telespectatorii.

Veţi spune că i-a minţit până acum. Aveţi şi nu aveţi dreptate. Aveţi dreptate pentru că aşa s-a întâmplat; nu aveţi dreptate pentru că un ofiţer acoperit nu are voie să trâmbiţeze asta.

De ce EU nu îl acuz (dar nici nu-l laud) pe Robert, nu-l pun la zidul infamiei? Pentru că în Occident mulţi jurnalişti sunt ofiţeri acoperiţi pentru siguranţa ţării lor, iar Robert a fost ofiţerul ARMATEI, nu al Poliţiei mafiote!"