Omuleţii verzi iau cu asalt oraşul Mariupol

Soldaţi ucraineni lansează o grenadă după un atac al separatiştilor în Avdiivka, regiunea Doneţk, estul Ucrainei, 18 iunie 2015.
Soldaţi ucraineni lansează o grenadă după un atac al separatiştilor în Avdiivka, regiunea Doneţk, estul Ucrainei, 18 iunie 2015. (Captură Foto)

Rebelii separatişti pro-ruşi au desfăşurat pe parcursul zilei de marţi 25 de atacuri cu proiectile asupra poziţiilor armatei ucrainene de-a lungul liniei de demarcaţie din estul Ucrainei, iar oraşul Mariupol a fost epicentrul atacurilor, a anunţat centrul de presă al armatei ucrainene, conform Kyiv Post.

Conform unui comunicat al centrului de presă, militanţii au lansat mai multe proiectile de 122 mm asupra satului Druzhba şi rachete BM-21 Grad asupra poziţiilor ucrainene de lângă localităţile Vrubivka şi Zolote.

Conform Kievului, militanţii din regiunea Lugansk au lansat mortiere cu calibru 82 mm asupra localităţilor Novotoshkivske şi Zhovte şi mai multe grenade asupra localităţii Krymske. În zona oraşului Doneţk, separatiştii au lansat mine de 120 mm în apropiere de Novhorodske. În acelaşi timp, minele de cărbune Maryinka, Pisky şi Butivka au fost atacate cu lansatoare de grenade şi mitraliere de calibru mare.

Oraşul port Mariupol a fost epicentrul atacurilor de marţi, a mai declarat centrul de presă. Militanţii au lansat mortiere de calibru 82 şi 120 mm şi mai multe grenade împotriva localităţilor Şirokine, Mykolaivka, Petrovske şi Bohdanivka.

Trupele ucrainene au răspuns prin suprimarea poziţiilor de atac ale militanţilor, folosind arme permise de prevederile acordului de la Minsk, a adăugat centrul de presă al armatei ucrainene.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.