Olympique Lyon, campioană a Europei pentru a treia oară

Echipa franceză a învins în marea finală a Ligii Campionilor după loviturile de departajare formaţia germană VFL Wolfsburg, scor final 4-3
Echipa de fotbal feminin Olympique Lyon a cucerit trofeul Ligii Campionilor
Echipa de fotbal feminin Olympique Lyon a cucerit trofeul Ligii Campionilor (Olympique Lyonnais F/twitter)

Echipa de fotbal feminin din Lyon, Olympique, a obţinut o frumoasă victorie în finala celei mai prestigioase competiţii Europene inter-cluburi, Liga Campionilor, pe care a disputat-o joi seara pe arena "Citta del Tricolore" din oraşul italian Reggio Emilia, adjudecându-şi astfel pentru a treia oară în carieră trofeul mult râvnit după succesele din 2011 şi 2012.

Formaţia din Ligue 1 a reuşit să se impună cu scorul de 4-3 după loviturile de departajare, în faţa celor de la VFL Wolfsburg (Germania).

Franţuzoaicele au deschis scorul în prima repriză prin Ada Hegerberg (min.10), dar germancele au egalat în partea a doua a jocului prin Alexandra Popp (min. 88), astfel că scorul la terminarea timpului regulamentar de joc a fost egal, 1-1.

La loviturile de la 11 metri, goalkeeper-ul lui Lyon, Sarah Bouhaddi a avut o zi excelentă reuşind să aibă două intervenţii salvatoare în faţa Nillei Fischer şi Elisei Bussaglia.

Cea mai bună sportivă a serii a fost desemnată nipona Saki Kumagai.