Oltean, despre ordonanţa lui Dragnea: Îi asigur pe PSD-işti că poporul nu poate fi atât de prost cum îşi închipuie ei

Ioan Oltean
Ioan Oltean (Epoch Times România)

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că ordonanţa propusă de vicepremierul Liviu Dragnea privind migraţia primarilor la alte partide, timp de 10 zile, reprezintă un atentat brutal la democraţie, la voinţa populară şi la instituţiile statului de drept, motiv pentru care ACL "nu va sta cu mâinile în sân şi nu va accepta în mod pasiv deteriorarea mediului politic", relatează Mediafax.

"De-a lungul timpului, fenomenul de migraţie politică parlamentară şi a aleşilor locali a fost de o amploare extraordinară în timpul guvernării PSD. Ne amintim de anii 2000-2004. Niciodată în perioadele 1996-2000, 2004-2008 şi 2008-2012, când PDL a fost parte a guvernării, fenomenul acesta n-a cunoscut o asemenea amploare. Combatem şi ne delimităm la modul ferm de o asemenea atitudine. Ceea ce se doreşte acum este un atentat brutal la democraţia din România, la voinţa populară, la instituţiile statului de drept", a declarat Ioan Oltean.

Liderul PDL a avertizat că ACL "nu va sta cu mâinile în sân şi nu va accepta în mod pasiv deteriorarea mediului politic", ci va folosi toate mijloacele legale pentru ca acest proiect să nu fie adoptat. Alianţa va sesiza ambasadele ţărilor UE, Comisia de la Veneţia, în timp ce va informa şi opinia publică. De asemenea, ACL va ataca în instanţele competente actul în sine dacă OUG va fi adoptată.

Ioan Oltean susţine că scopul urmărit prin modificarea legii cu puţin timp înainte de alegerile prezidenţiale este "de a găsi orice mijloc prin care Victor Ponta să ajungă preşedintele României".

"Am urmărit modul în care actuala putere încearcă să modifice legea şi am rămas stupefiat de ipocrizia acestora, de dorinţa lor de a încălca cele mai elementare norme ale democraţiei, de a ataca din nou instituţiile statului de drept, de a călca în picioare voinţa populară şi de a urmări un singur scop: de a găsi orice mijloc prin care Victor Ponta să ajungă preşedintele României. Sunt unul dintre cei care, de-a lungul timpului, a susţinut necondiţionat interzicerea migraţiei politice la nivelul aleşilor locali şi parlamentarilor, iniţiind mai multe acte normative în această privinţă. Ştiu perfect modul cum s-a raportat fiecare formaţiune politică la acest demers mai mult decât necesar", a subliniat Ioan Oltean.

Vicepreşedintele PDL relevă că actuala putere vrea să destabilizeze în plan politic viaţa şi activitatea consiliilor locale, adăugând totodată că pretextul pe care îl invocă este unul perfid, nedemocratic şi lipsit de ancorare în realitate.

"Domnul Dragnea spunea că aşa s-a întâmplat şi în 2006, când aleşii locali au avut termen 45 de zile să opteze pentru o formaţiune politică. A veni acum şi a invoca acest motiv înseamnă să îţi lipsească o doagă, pentru că acum aleşii locali sunt aşezaţi politic în temeiul unui act normativ care interzice migraţia politică, a da termen de două săptămâni în care să opteze înseamnă a da drumul la migraţie politică. Care este raţiunea pentru un asemenea demers politic? Nu e decât una: din cei peste 1.500 de primari pe care îi are opoziţia, cât mai mulţi, prin şantaj, presiuni, pomeni electorale şi alte mijloace mai puţin ortodoxe, să se înregimenteze în PSD", a mai declarat Ioan Oltean.

Acesta a afirmat că este clar pentru toată lumea că prin acest act normativ PSD doreşte să adune în sfera sa de influenţă cât mai mulţi aleşi locali, pentru a fi transformaţi în activişti de partid, vectori electorali care să aducă cât mai multe voturi la prezidenţiale.

"Îi asigur pe PSD-işti că nu vor obţine ce îşi doresc, că poporul acesta nu poate fi atât de prost cum îşi închipuie ei, că aleşii locali nu pot fi atât de lipsiţi de caracter, cum sunt cei de la guvernare, şi că ACL va face tot ce e posibil ca la Cotroceni să ajungă Iohannis. ACL a demarat un proces amplu de adunare de semnături, de întâlniri ale candidatului cu activişti şi cetăţeni. Fără să exagerez şi să depăşesc limitele bunei cuviinţe, este unul dintre cei mai buni candidaţi pe care i-a avut România din 1990 încoace la Preşedinţie. Gândiţi-vă ce ar însemna România cu Ponta la Cotroceni", a concluzionat liderul PDL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne